Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posunutí zásuvky, panelák

Od: sep odpovědí: 10 změna:
Zdravím,
potřeboval bych poradit jak posunout zásuvku v paneláku.
Rozhodl jsem se koupit vestavěnou myčku, ale v lince kde je jediné
místo kam se vejde je zrovna
zásuvka, která překáží. Potřeboval bych ji posunout ideálně o 2 metry
doleva mimo linku.
Na novou zásuvku bych ani nepotřeboval dělat díru a koupil bych tu
nástěnnou. Kabel bych přived v liště.
Ale jak správně udělat přechod z původní zásuvky do lišty? Když bych
tam místo zásuvky dal věneček a zadělal
krabičku víčkem s dírou, kterou bych vyved ten kabel do lišty? To je
asi prasárna co?
Může někdo poradit nějaký lepší nápad, aby to prošlo revizí prosím? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dle mého to revizí bez problému projde. Proč ne? Obdobným způsobem máme přetahané v práci z původních umístění přímotopy. Cenu za estetiku to zrovna nesklidí, ale stejně to bude za linkou, ne? Pokud vyjde místo, lze dát pod víčko distanční rámeček, díru vést do jeho boku a lištu přisadit. Potom už to vypadá lépe. Ovšem je otázkou, kolik místa na hloubku máte...

krtek66
hodnocení

2x

já bych si dal tu práci a tu zásuvku předělal normálně...vodorovná drážka do panelu...vykroužit do panelu kolečko, osadit krabičku a zásuvku...vše pak zasádrovat...panel je sice horší na vrtání a drážkování..ale na opravu sádrou jednoduchý..a zas 2m či kolik...to nic není...stačí kvalitní nářadí

fik
hodnocení

2x

I ten tvůj způsob ničemu neodporuje. Z tý krabičky s věnečkem by jsi normálně musel opatrně vysekat vývod a následně už kabel vést lištou. Ani lišta být nemusí,stačí bodové uchycení(takové jako bylo vidět třeba ve starých kravínech)...to už je na tobě jak ten kabel uchytíš. No a do nástěnné zásuvky už je to easy.jen nesmí nikde čouhat odizolované dráty nebo něco takového a samozřejmě to musí být správně a pečlivě zapojené.

Já osobně bych to ale taky udělal jinak,normálně flexou s kotoučem do betonu vyříznout drážky,vnitřek vyklepat aby ti vznikla široká drážka pro kabel. Vykružovacím vrtákem do betonu vyvrtat nepatrně větší otvor než má krabička,kabel i krabičku zasádrovat,nahodit omítku,přetáhnout štukem a máš to tak že nikdo nikdy nepozná že to bylo předělávané

jabraka*
hodnocení

2x

Já mám všechny rozvody v kuchyni vedeny za skříňkami volnými kabely a kde potřebuji zásuvku,je na stěnách v krabičkách lištových rozvodů,nebo i volně po stolech.

JABRAKA

sep
hodnocení

Díky všem za rady. Využiji těch distančních kroužků a kabel vyvedu bokem rovnou do lišty.
Řezat by bylo určiťe lepší, ale musel bych rozebrat půlku linky a navíc nemám na ty drážky pořádný nářadí. Stejně to za linkou nebude vidět, tak to udělam do ty lišty.
Ještě jednou díky.
krtek66

tohle je ten nejdebilnější argument co člověk muže mít..."stejně to nepůjde vidět"*zed*...tohle když mi někdo u nějaké práce řekne, tak bych ho nejraději praštil lopatou...buď něco dělám pořádně nebo vůbec...

Když to nebude vidět, tak tolik neřeším estetiku. Technické provedení v liště je pořád ok. A jsou lidi, kteří by si dali lištu i na viditelné místo přímo do místnosti.
fik

Jeho byt,jeho pravidla,když mu estetická stránka nevadí tak proč ne. I kdyby si dal revizák práci a lezl za linku,žádný předpis to neporušuje

hodnocení

0x

Za linkou to nebude vidět, revizák tam stejně nepoleze.

hodnocení

0x

u nás jsou tak tvrdé panely, že bych cokoli řezat do nich nedoporučil. Vše vedeme v lištách vně snadno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]