Nejste přihlášen/a.
Mám zkušenost, ale to je na dlouhé povídání a tolik mě zase psát nebaví, záleží na tom , čemu řikáte jemný filtr, jestli zadrží i pyly třeba ze smrků, měl sem vodu dobrou rok a půl a pak sem dal jiný filtr a ten mi pyl propustil a voda za dva měsíce shnila. Zavolejte 603520324 a můžeme pořešit. Tenhle problém neřeší ani ty firmy, co s těma systémama vylezly na trh.
Od podzimu do jara (někdy i do léta) v zemi v betonové nádrži v zemi voda v pohodě vydrží.
Filtry nepoužívám, pouze zadržuji hrubé nečistoty jako listí. Když vodu načerpám do venkovních nádob a je horko, tak se voda rychle kazí.
Takže pokud budeš vodu v nádrži obměňovat, tak vydrží.
A taky nezapomeň na nějakou možnost čistění nádrže.
Mám to stejně, 10m3 celou sezónu do ní prší/přitéká, průběžně vodu používám a nikdy jsem si nevšimnul, že by nějak zaváněla. I v horkém létě je studená a navíc v tu dobu tam spíš není než je.
Ano, také máme takovou nádrž, voda se tam průběžně doplňuje , tu nádrž máme asi 10 let, pořád tam je nějaká voda, taky mně to napadlo, loni jsem nechala udělat rozbor a bylo to i bakteriologicky v pořádku.
Na zalévání shnilá nevadí, ale já jí používám v koupelně na mytí a na wc, tam už by ten smrad vadil, na zuby se používá dovežená pitná.
Zdravím.Mám plastovou v zemi 5m2. Čerpám do tlakovky přes jemný filtr. Splachuji wc,na zahradu,na auto. Problém je v horkých měsících. Pustil jsem do nádrže bazénový plovák na provázku s chlor tabletou.Pohoda 5 let.
Ano, to je také řešení. Jen pokud je to voda i na zahradu raději bych zvolil kyslíkové tablety namísto chlorových, ale vyzkoušeno to nemám. 10m3 mám asi hlouběji nebo drží lépe teplotu a voda je chladná i v horkém létě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.