Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit spínání oběhového čerpadla?

Od: renata* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám ke kotli Viadrus G 27 ECO GLX připojen ekvitermní regulátor kotle RVA 33.121 a nemohu nikde nalézt, jakým způsobem nastavit čas spuštění oběhového čerpadla. První teplotní perioda je nastavená na čas spuštění 4,30hod, kotel nahřeje na 60°, užitková voda se také nahřívá, ale do okruhu mi jde teplota jen 25°. Až přesně v 6,00 se čerpadlo spustí a během chvilky jsou radiátory teplé. Útlumovou teplotu jsem nastavila na 20°, ale ani to nedodržuje a prostě tam tu teplou vodu nenažene. Jsem bezradná :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud má kotel nastavený přednostní ohřev TV, potom ráno pokud kotel nahřívá zásobník, tak do okruhu topení prostě nic "neposílá"..

Je samozřejmě i otázka, jak dobře (či špatně) máte nastavenou ekvitermní regulaci.

Tohle nejsou věci k řešení na webu..Chce to podívat se na místě..někým kdo tomu rozumí..a nastavit pořádně.

renata*
hodnocení

Chtěla bych nejdřív vyloučit chyby, které můžu odstranit já. Pokud se nezadaří, tak budu samozřejmě volat odborníka. Zkontrolovala bych ten přednostní ohřev TV. Jen nevím jestli se toto nastavuje na kotli nebo na regulátoru. Ty řádky jsem už prošla několikrát a nic co by mohlo sloužit k nastavení přednostního ohřevu vody nebo sepnutí čerpadla jsem nenašla.

hodnocení

0x

Podle návodu: "Chod čerpadla je řízen dle elektrického propojení kotle se zvolenou regulací. Při provedení kotle bez regulace je po zapnutí kotle hlavním vypínačem oběhové čerpadlo v provozu. Při vybavení kotle prostorovým termostatem Honeywell K42007508-001 nebo programovatelným regulátorem Honeywell CM 27 je čerpadlo řízeno pokojovým termostatem Při připojení zásobníkového ohřívače vody je čerpadlo řízeno termostatem ohříváku, po jeho vypnutí přebírá řídící funkce termostat pokojový. Při vybavení kotle ekvitermním regulátorem ALBATROS u verze GLX je chod čerpadla řízen dle programu regulátoru."

Pokud se kotel zapíná 4.30, určitě nejprve začíná nahřívat TUV a do radiátorů jde "zbytkové teplo"čili nic. Jakmile natopí TUV je k dispozici výkon pro radiátory. Podle návodu je to potřeba nastavit v ekvitermním regulátoru.

Návod zde: w5.siemens.com/...

strana 9.

renata*
hodnocení

Návod k nastavení regulace i tu citaci z manuálu na kotel jsem taky našla. Všechno pročetla. Tak snad nastavit ohřev té teplé vody na pozdější dobu, aby se nejdřív ohřálo topení a teprv třeba po půl hodině se začala ohřívat TV? Mám obě periody nastavené na stejný čas. Zkusím to. Všem děkuji za rady. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]