Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit, chci do RD pořídit elektrokotel, který by měl mít funkci pro ohřev vody + topení. Existuje něco takového? Jak se tyto kotle nazývají a kolik to cca. stojí? Děkuji.
No jak se to vezme..
Existuje i neexistuje.
Vy si představujete zřejmě něco jako plynový kombinovaný kotel s průtokovým ohřevem, nebo s vestaveným zásobníkem TV.
U elektrokotlů se to ale zpravidla řeší tak, že se montuje sestava elektrokotle s podstavným nepřímovyhřívaným zásobníkem, nebo s vedle zavěšeným nepřímovyhřívaným zásobníkem TV.
Sestava elektokotle se zásobníkem stojí cca 30-35tis Kč vč. DPH (13kW)
P.S.: ohřev TV se zpravidla řeší elektrickým samostatným ohřívačem vody. Ale samozřejmě je i pár důvodů a situací, kdy je lepší to řešit výše uvedenou sestavou (není jich ale mnoho).
Existuje něco takového? Jak se tyto kotle nazývají a kolik to cca. stojí?
Ano existují a nazývají se elektrokotel a bojler. Nevymýšlel bych nic jiného. Cena je podle výkonu kotle a velikosti bojleru. Pro 4 člennou domácnost se sprchovým koutem nejčastěji montuji 125 l. Ale dá se to jednoduše spočítat podle směšovací rovnice. Nejlepší bojlery u nás na trhu jsou Dražice. Co se týče elektrokotle , tak mám doma od Thermony . Jede už 7 let a ani o něm nevím. Za tu dobu jsem ani jednou nekontroloval expanzku a vodu do systému jsem dopouštěl za 7 let pouze 2x.( ale to už není zásluha kotle. Mám 1280 m trubek na topení po baráku.)
Kotel mne stál 15 000,- bojler 7 000,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.