Nejste přihlášen/a.
Zdravim vás,
nikde se nemůžu dočíst, jestli dávat mezi EPS 100Z a beton nějakou folii, nebo může být napřímo. Popř. jestli použít radši XPS.
Díky
Taky se to dočíst nemůžete, páč není jediný důvod, proč dávat mezi EPS a beton folii. Použít XPS je zbytečné mrhání peněz.
Folie se používá jen ve dvou případech:
1) neví proč, tak jí tam raději dá
2) litý anhydrid, aby řídká směs nezatekla mezi a pod desky, páč by polyš plaval.
Jinak je igelit opravdu zbytečný.
Taky jsem to řešil a pátral, názory jsou 50/50. Někdo mluví o degradaci EPS, jiný zase o zatečení betonu mezi desky EPS a možném přenášení hluku, další o odtečení vody potřebné pro vytvrdnutí betonu ...
... já jsem před lety vyměknul, fólii jsem měl za pár korun, tak jsem ji tam dal. Ale asi je zbytečná.
Dobrý den, to asi doopravdy myslíte zalévání podlah. Tak to jo. Dělal jsem to tak, dával jsem nějaký ten igelit kvůli eliminaci zatečení hmoty (betonu, anhydritu) mezi desky EPS, pro jistotu (jiný význam tam nemá pochopitelně, jen pro účely té betonáže). Dával jsem EPS, po obvodě pak 10mm dilatace z EPS, pak jsem v každém celku udělal takovou vanku z igelitu pro jistotu. Je to hrozná piplačka, aby byly i rohy pěkné atd. Spíš mi šlo o to, že jak on tam ten anhyrit leje - je těžký a teče "skoro jako voda", tak jsem měl obavy, aby nezatekl někam a nezdvihl ty EPS desky, to pak bývá průser opravovat to (pochopitelně jsem zrušil i nasávání vody tím EPS - tvrdí se obecně dost, že polystyren není nasákavý, ovšem pravda to není). Jak chcete, záleží, jaký materiál použijete, já jsem dával desky obyčejné, plus pro jistotu jsem tam dal i igelit (moc jsem použil i z toho, v čem byl ten polystyren zabalený, tu na kvalitě nezáleží, jen případné díry přelepit, stačí obyčejná blbá páska).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.