Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadávací dokumentace a projektová dokumentace

Od: th odpovědí: 9 změna:

Nevíte, jaký je rozdíl mezi pojmy "zadávací dokumentace" a "projektová dokumentace"? Jde o synonyma? Jedná se o bytový dům SVJ, který bude zateplovat. A co to je "technická zpráva". Co z toho obsahuje "výkresy"? Jsem nový předseda výboru a jeden z vlastníků, který nedávno koupil byt, mě požádal, abych mu dal dokumenty k nahlédnutí. Bývalý výbor mi nic nepředal, budu si to muset sám vyžádat u správce. Omlouvám, se rozumím účetnictví a ekonomice, ale v technických věcech jsem laik.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
"Projektová dokumentace" je obecný pojem pro všechny stupně projektu. "Zadávací dokumentace" by v tomto kontextu měla být projektová dokumentace pro zadání stavby, tedy projekt, podle kterého probíhá výběr dodavatele stavby. Technická zpráva je textová část dokumentace se slovním popisem technického provedení dané stavby.
Výkresy obsahuje prakticky každý stupeň PD, nejvíce však prováděcí projekt.

hodnocení

0x
Zadavaci dok. je projektovou dok. slouží uchazeči pro ocenění nabídky v řízení na výběr zhotovitele stavby na práce v projektu obsažené. T. zpráva popisuje technicke podrobnosti části stavby.
Ekonom by tohle měl vědět.
th
hodnocení

Takže když člověk přijde a řekne, chci ukázat zadávací dokumentaci a projektovou dokumentaci, tak jde vlastně o blba, protože je to totéž? Nebo za jistých okolností může jít o různé podklady?

Může a nemusí to být totéž.
Projektová dokumentace je obecný název všech stupňů PD. Může to tedy být dokumentace pro ÚR, DSP, DZS, DPS nebo klidně i dílenská dokumentace.
Takže když mi někdo řekne že chce vypracovat projektovou dokumentaci, musím se zeptat pro jaký účel ji potřebuje. Teprve až se "vymáčkne" můžeme se bavit dál.

krtek66
hodnocení

0x

při vší úctě...to jste teda dobrej předseda když nerozumíte ničemu co se po vás v této funkci chce...zadávací dokumentace je ta, kterou dáte zhotoviteli jako zadání...může to být jakýkoliv stupeň dokumentace.. projektová, to už tu říkal kolega.. technická zpráva je cár papíru, kterej slovně popisuje obsah projektu. Prostě co tam kdo bude jak dělat vč. nějakých základních údajů. Je to pro ty co se ve výkresech nevyznají nebo pro stavební úřad. A jinak stávající dokumentace je uložena na stavebním úřadě a je volně k nahlédnutí.

a mimochodem..píšete, že budete zateplovat...99,9% lidí tuhle informací neví a dokonce na některých stavebních úřadech a hlavně úřadech taky ne. POKUD NEMĚNÍM VNĚJŠÍ VZHLED DOMU (např. rozměry oken, tvorba nových otvorů, nezasahujete do nosných k-cí..) TAK NENÍ POTŘEBA NA REKONSTRUKCI NUTNÉ STAVEBNÍ POVOLENÍ! Tzn. žádná projektová dokumentace za těžký prachy, žádný poplatky za stavební povolení atd..*palec* ..bohužel, idioti jsou všude a chtějí z lidí vytahat peníze...

th
hodnocení

Nějak se tyto věci naučit musím. Bývalý předseda se odstěhoval a nekomunikuje, nic nám nepředal, musel jsem rekonstruovat účetnictví za rok 2016. Formálně ani neodstoupil z funkce, formality dořešil právník, vyřešili jsme to tak, že jsme zvolili nový výbor, jak už to tak bývá, nikdo to nechtěl dělat a já to vzal, čehož teď lituju, protože jsem na vše sám. Ale snažím se poučit a hledám informace. Děkuji, že jste mi vysvětlili rozdíly mezi zadávací a projektovou dokumentací. Zkusím na stavebním úřadu zjistit, kdo byl projektant a vyžádat si podklady od přímo něj. Správce totiž podklady nemá, jak jsem včera zjistil, ale dali mi kontakt na pána, který pravděpodobně byl projektantem, tak jsem zvědav, zda se trefím. Je to zapeklitá situace, když od předchozího výboru nic nemáte...

Dovolím si shrnout sdělené poznatky, jestli jsem věc správně pochopil:

1. zadavatel (výbor SVJ) vytvoří "zadávací dokumentaci", kdy jde vlastně o popis požadavků na projektanta, popis záměru akce?

2. projektant na základě tohoto zadání vytvoří "projektovou dokumentaci"?

3. "technickou zprávu" sepíše autorizovaný stavební inženýr, který dělá na stavbě technický dozor investora-stavebníka, jelikož jsme ještě nezateplili, tak je jasné, že technickou zprávou ani nemůžeme disponovat, že?

Šmankote...Vy v tom teda ale slušně "bruslíte"..

1. SVJ rozhodně žádnou "zadávací dokumentaci" tvořit nebude..Dokumentaci pro zadání stavby dělá projektant..

2. Po dvacáté páte..."Projektová dokumentace" je OBECNÝ termín.., pod který se dá "schovat" kterýkoliv stupeň dokumentace, tedy jak dokumentace pro Projekt pro územní rozhodnutí, projekt pro stavební povolení, projekt pro zadání stavby, projekt pro provedení stavby, dílenská dokumentace..

3. Technická zpráva je potom součástí každého stupně PD a projektant ji vypracovává ke každému projektu automaticky..

figurek*
hodnocení

0x

Nejde o synonyma. Rozdíl je asi takový, jako zadání domácí úlohy a napsání domácí úlohy.

Zadávací dokumentace je zadání projektu, projektová dokumentace je provedení projektu.

Projektová dokumentace obsahuje výkresy, výpočty, rozpočet a technickou zprávu. Technická zpráva je víceméně slovní popis projektu, co postavit, kam postavit, jak postavit, jak provozovat, jak udržovat, co vyřešit nejdříve, co vyřešit později, jaké provozní problémy se dají očekávat atd.

Vyžádejte si technické výkresy a technickou zprávu. Jen by to chtělo trochu upřesnit, jakou dokumentaci váš soused vlastně chce vidět. Projekt nikdy není jeden. K vašemu domu nepochybně máte projekt stavební, elektrikářský, na vodu a odpady, na plyn, na vytápění a možná i na terénní úpravy. To vše dohromady vám dá několik bytelných fasciklů papírů, ve kterých se jako začátečník těžko vyznáte.

krtek66

tak soused ho asi žádá o výkresy jeho bytu..nebude ho zajímat celý barák nebo jiné byty...a bude chtít dokumentaci skutečného provedení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]