Nejste přihlášen/a.
připravujeme podlahu v podkroví.
mezi trámy nám po odstranění půdních cihel a násypu ještě nějaký nepořádek zůstal
Začal jsem tento prostor dočišťovat, hodně to práší a násyp je těžky na vynášení. Tak se chci zeptat, jestli má smysl vše pečlivě vyčistit, anebo na to mohu dát izolaci a pak to zaklopit OSB deskami? V tomto prostoru budu místy také vést odpady a vodu, jinak pouze zateplení.
Prášit do obývaného podkroví se předpokládám nebude, když tam budu mít 2 vrstvy OSB a na tom finální podlahu?
Děkuji za radu
Zásyp určitě není nutné odstraňovat,když není napaden plísněmi či jiným svinstvem.Nakonec tvoří tepelnou akumulační vrstvu,jen je potřeba ji srovnat,pokud je nutné položit parozábranu.Kdyby se počítalo i s obydlením půdy,pak ani parozábrana není potřeba.Stačí namačkat mezi trámy co nejvíc izolace a případně ještě na trámy,a uzavřít záklopem.
JABRAKA
Děkuji, podkroví se bude rekonstruovat k bydlení.
jakou izolaci byste mezi trámy dal? Děkuji
ja třeba dát parozábranu nad koupelnu, že?
Pokud je podkroví nad obývanými místnosti a plánuje se též obývat a vytápět příjde mi zbytečné dávat tam jakoukoli izolaci. Snad jedině v případě, že by se počítalo s tím, že by v budoucnu mohla nastat situace, kedy se tam bydlet nebude. S tím parotěsem to je zajímavý dotaz, ale pokud se bude v podkroví bydlet příjde mi to taky zbytečné.
není třeba odstranit zásyp, ale je dobé ho odstranit. Nic tam totiž neřeší. Pokud odstraníte nečistoty, zjistíte stav trámů, hlavně uložené ve zdi. Tomu se říká hlava trámů. Klidně najdete problém, pokud to opravdu dobře nasvítíte. Pak je ještě čas, na případnou opravu. Staticky to ale není třeba.
Tepelná izolace mezi trámy je naprosto zbytečná, nic tam neřeší. Budete izolovat dva prostory, které mají +/- stejnou teplotu. Spíše je třeba udělat kročejovou izolaci, aby se nešířil hluk zhora dolů.
Alespoň na trámy položit pruhy izolace, vhodné na podlahu. Třeba od isover.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.