Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velmi ucpaný odpad

Od: crew odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Mám velký problém s odpadem v kuchyni-v dřezu.Asi před týdnem mi začal velice pomalu odtékat,tak

jsem použil zbytek hydroxidu sodného co jsem měl doma...leč bez úspěchu.Tak jsem rozdělal sifon

plus trubky až tzv.ke zdi...kam jsem se dostal.Překvapilo mě že na to že odpad sotva odtékal byly

zmíněné trubky i sifon relativně čisté.Vše jsem dal opět dohromady a pustil vodu.K mému nemilému

překvapení voda neodtékala v podtatě již vůbec.Po asi půl hodině voda odtekla.Tak jsou tedy

ucpané trubky ve zdi?

Druhý den jsem koupil nové balení hydroxidu,s tím že trubky řádně projedu.Použil jsem dvakrát za

sebou a odpad začal alespon pomalu odtékat.Po víkendu jsem se vrátil a odpad s přivřením oka

odtékal.Tak jsem si řekl že v rámci předvánočního úklidu odpad ješte jednou projedu a mohlo by

vše fungovat jak má.Ale po aplikaci se odpad totálně ucpal...nechápu.Voda klasicky bublala.ale už

neodtekla.Na pohled mí příjde jako by byla v odpadu nějaká vzduchová kapsa a vodu nepustí dále.

Zítra koupím zvon jestli pomůže,už jsem celkem zoufalý.Ted je to již dvě hodiny po poslední

aplikaci hydroxidu a voda se v dřezu nehnula,ani o cm.Nejde mi na rozum že předtím alespon trochu

odtékala a nyní již vůbec...má někdo nějaké funkční řešení? předem díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Já myslím, že tím louhem jste si tam udělal škvarek, který to ještě víc ucpal. Já používám Stura facile- koncentrovanou kyselinu sírovou. Musí se s tím velmi opatrně, je to ale určeno na ucpané odpady. Rozežere to organické věci. Ale možná, že nepomůže ani to a bude muset přijít instalatér s pérem, nejlépe elektrickým. Předtím múžete vyzkoušet i ruční péro, pokud ho máte.Já jsem to měl ucpané asi 5 metrů od sifonu a ten sifon jsem měl stejně čístý jako Vy. Ruční ale nepomohlo, tak jsem zavolal instalatéra s elektrickým a bylo to hned.

crew
hodnocení

To Stura facile asi nemá cenu když to do odpadu ani nedostanu?Mám ve dřezu 5cm stojaté vody.Na kolik vás vyšel finančně ten instalatér?

Zaplatil jsem 500,- a přijel púl hodiny po zavolání. Byl ze sousední vesnice. Je pravda, že mě tenkrát nepomohlo ani to Stura facile. Ale ty ceny asi budou různé. Byl u nás asi 3/ 4 hodiny a byl jsem rád, že to prorazil. Už je to asi 3 roky a zatím to odtéká dobře.

crew
hodnocení

Díky za info,budu muset řešit s domácím..jsem v pronájmu.

hodnocení

1x

Takto se bohužel projevuje ucpaný odpad pomocí tuků.

Tuky se lepí na stěnu a jak chládnou tak postupně zmenšují potrubí. A až se jednou uvolní nějaká nečistota, která ten malý otvor zacpe úplně, tak je něštěcí na světě.

Je to asi 3 týdny, co jsem byl u sousedů u čistění odpadu.

Zkoušel jsem se tam dívat pomocí kamery, ale nic jsem nenašel. Zkoušeli jsme spirálové ruční pero, ale bylo krátké.

Všechny svitlé potrubí byly čisté. Problém byl ve vodorovném potrubí s mírným spádem, které vede pod domem.

Nakonec jsme vzali tvrdou zahradní hadici a pomocí hadice tekoucí vody jsme přes odpední jímku stkali hadici do té ucpané trubky. Co z toho vyplavalo na množství tuku bylo neuvěřitelné. Od té doby odpad funguje normálně, tak jak má.

Pro tebe by bylo nejjednodušší, strčit do učpaného potrubí hadici a vodu odčerpat. Pak najít nějaký inspekční otvor a do toho otvoru zkusit nalívat horkou vodu - a doufat, že to ty nečistoty uvolní.

Stejně tak můžeš použít tvrdou zahradní hadici a přes inspekční otvor ji strkat do odpadního potrubí. Do hadice na začátku nepouštěj vodu. Až zátku prorazíš a budeš vědět, že voda má kody odtéct, tak můžeš vodu do hadice pustit.

alena350*
hodnocení

0x

m.heureka.cz/...

Kombinace zvonu, hydroxidu a tohoto nastroje...

Anebo profici

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stura facile

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]