Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka - systém aquastop byl aktivován

Od: topta® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

v bytě máme několik let starou myčku, kterou jsme zdědili po předchozím majiteli, myčku jsme vyčistili, v pohodě fungovala dál. Po asi 5 mycích cyklech myčka přestala napouštět vodu, dle návodu jsme zjistili, že byl aktivován systém aquastop zabraňující úniku vody. Co se mohlo stát a jak myčku opětovně zprovoznit? Myčku jsme nikdy předtím neměli, tak netušíme vůbec, co s tím.

Jedná se o myčku Fagor 1LF-455IT.

Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na spodním deklu myčky je prohlubeň a do ní je zapadlý plovák. Ve chvíli kdy do prolisu nateče voda, zvedne plovák a ten sepne mikrospínač akvastopu. Jednorázové řešení je myčku nanhout aby voda z prolisu vytekla, plovák klesne a myčka žije dál. Pokud se ale znova objeví voda tak bude potřeba zkontrolovat, odkud se tam bere.
doplněno 10.12.17 13:16: Nejčastější zdroje problému jsou na sponkách a hadičkách kolem odtahového čerpadla. I když se může taky stát že voda vzlíná kolem těsnění nahoře u připojení na vodovodní baterii, steče po hadici do myčky a tam aktivuje zmíněné čidlo ale to bývá daleko méně časté než úniky kolem čerpadla.

Totak: Perfektní stručná a výstižná odpověď.

hodnocení

0x

Já doporučuji myčku oddeklovat, vodu hadrou vytřít, myčku pustit a sledovat odkud to teče.
Závada se totiž sama neopraví a bude to téct čím dál víc. Moje zkušenost, měsíc, týden a potom už to dělalo do druhého dne.

U mě to byli "kurvítka" přímo od výrobce, který na každou gumovou hadici shora nakapal jakousi lepivou hmotu, která po 5ti letech rozežrala hadici natolik, že začla téct. Všechny jsem vyčistil, snad včas.
Mají to vymyšlený náramně, hadice je vlepená do čerpadla, takže jedině koupit nové čerpadlo za 1200,-Kč.
No snad to nebude Váš případ. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]