Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Společné obsahové složky druhů ovoce

Od: michal655 odpovědí: 2 změna:

Zdravím, co mají společného jablka, hrušky, blumy, broskve, meruňky, třešně a částečně i borůvky? Tedy kromě toho, že se jedná o ovoce. Ze zeleniny jsou to například rajčata. Vždy mě po nich svědí v krku a v ústech, je to vážně nepříjemné. Jednou jsem po pozření jablka zcela ztratil hlas, to bylo tak 7 let zpět. Ale pokud se některé z výše jmenovaného ovoce například zapeče do buchty, tak už mi nadále problémy nezpůsobuje. Vždy jen jakoby v tom syrovém stavu. Naopak banány, mandarinky, hroznové víno či pomeranče mi problémy vůbec nedělájí. 10 let zpět jsem jedl všechny druhy ovoce či zeleniny, ale poslední dobou se tato škála nějak zužuje. Ještě bych dodal, že se mi spustí rýma například po škrábání brambor, tam to zřejmě vyvolává škrob. Nemám potřebu jít k doktorovi, jednoduše se těmto věcem v "syrové" podobě vyhýbám. Stejně by mi předepsal prášky, které bych ani neužíval. Co mají tedy výše uvedené věci společného ohledně složení? Předem děkuji za informace.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

2x

Pravděpodobně půjde o alergii na ovocné kyseliny nebo aromatické estery,či vitaminy.Většina se vařením zničí.

JABRAKA

michal655
hodnocení

Děkuji za odpověď.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]