Nejste přihlášen/a.
Dva naprosto odlišné materiály, sama používám krepové povlečení, ale chci se zeptat. Opravdu to saténové tzvn. klouže přímo z těla? :D
Saténové mi vždycky přišel jako luxus a u nás v obchodech na něj nenarazím a tady se mi moc líbí saténové povlečení a samozřejmě to v nejvyšší cenové relaci.
Proto vznáším dotaz, satén ano či ne?
Raděj mám krep.
Do výbavy jsem dostala damašek a ten už víc jak let slouží, doufám, že sloužit bude ještě dlouho. Kvalita je nesrvnatelně lepší než všechna dnešní povlečení i když e musí žehlit.
Taky miluju damašek, který jsem vytáhla ze zásob babičky. Krásný bleděmodrý.och.. Žehlení mi nevadí, žehlím totiž celkem ráda , u televize nebo poslechu mp3
Moc ráda bych si pořídila stejný .
Tak teda damašek se hodně podobá právě tomu bavlněnému saténu. Rozdíl je v tom tkaní, kde jsou střídány lesklé a matné vzory. Pokud máte ten bavlněný, tak máte luxusní povlečení. A to žehlení mi také nevadí.
Tady je hodně oblíbený ten krep. Také jsem si jedno povlečení koupila. Ale mně nevyhovuje. Cítím tu strukturu a vadí mi to. Je fakt, že se to nemusí žehlit, ale to si raději vyžehlím povlečení, ve kterém se spí jako v "hervábu", než praktické, které je takové...no, nevím jak to napsat. Asi obyčejné. Ale proti gustu, žádný dišputát. Asi jsem se nějak moc zhýčkala...
Pokud by šlo o bavlněný satén, tak je to povlečení příjemné a opravdu nechladí a neklouže. Ale pozor, většinou se prodává satén polyesterový a ten teda vůbec nedoporučuji. Takže opravdu prostudovat co to je za materiál. Hledejte 100% bavlnu a budete spokojená. Mám i saténová pyžama a jsou velmi příjemná. Nebo také můžete sehnat 100% viskózu. To je také čistě přírodní materiál a je velmi příjemný na dotek.
Mám moc ráda krepové povlečení, jiné nepořizuji. Satén se mi líbí pouze na pohled, v létě možná chladí, ale neláká mne to.
Přestože já osobně satén nechci, na vaši otázku ano x ne odpovím ano. Pokud po saténovém povlečení toužíte a máte z něj pocit luxusu, udělejte si radost a toto povlečení si kupte. Vyzkoušíte, uvidíte. Povlečení by vás nemělo finančně zruinovat.
Každá žena má nějaké představy o úžasném zboží, bez kterého nemůže být. Zpravidla je to spodní prádlo. Ale taková tanga, punčochy samodržky a různé druhy podprsenek se zkrátka osobně vyzkoušet musí.
K saténovému povlečení pár zkušeností, nikoliv mých: Prát raději samostatně nebo v textilních sáčcích, knoflíky a háčky z jiného praného textilu by mohly satén poškodit. Do postele chodit s dokonale zabroušenými nehty na nohách i na rukách. Bez zdobných prstenů a bez náušnic. Zcela si odpustit laškování v oblečení, když dvojici přepadnou chutě někdy přes den, třeba v oblečení s kovovým zdobením a podobně .
Bimbam, ale to Vás opravdu špatně informovali. Nebo měli právě to polyesterové povlečení, což není dobrá kvalita. To se opravdu zatrhává. Kvalitní bavlněný satén je odolný a mám ho už dvacet let bez jakéhokoliv poničení. Dokonce i barvy vydržely celá ta léta praní bez viditelné změny. Ono opravdu záleží na kvalitě materiálu, jako je to ostatně u všeho.
Tak jsem si nakonec udělala radost a saténové povlečení si objednala. A musím říct, že to je uplně skvělý
Je to MAKO saténové povlečení, rozhodla jsem si vyhodit z kopítka a nešetřit na tom. A vyplatilo se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.