Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebovali bychom poradit, jaký dát průměr vnitřní kanalizační trubky? Váháme, zda by stačila DN110? nebo raději DN 125? Moc díky za rady
Sice neuvádíte množství sběrných míst a kolik je předpokládaný maximální průtok odpadního potrubí. Pokud je to technicky možné, nic vám nebrání dát dimenzi DN 125. Je to finančně náročnější, ale relativně nadčasové, pokud budete do budoucna provoz nemovitosti rozšiřovat. Jinak pro běžnou rodinnou nemovitost stačí DN 110.
díky moc, jedná se o přízemní rodinný dům 3+1, zatím tam budeme bydlet pouze 2, do budoucna předpokládáme vystavění podkroví a nějaké děti porovnávali jsem ceny a je tam docela velký rozdíl, tak proto to zjišťujime, zda je možná dát tam DN110, ale měli jsme strach, abychom pak s tím neměli nějaké problémy. Ještě jsme se chtěli zeptat, zda můžeme dát tu oranžovou trubku jako hlavní větev a zbytek napojit na tu šedou nebo je lepší dát všude šedou? Kanalizační přípojka je nová, jedná se tedy pouze o vnitřní rozvod. Díky za rady
Taky mám na baráku průměr 100 a bohatě nám to stačí. Oranžové odpadní potrubí je kvalitnější a tudíž dražší. Má vydržet nápor agresivních tekutin co možná nejdéle. Kanalizace se většinou zabetonují a tak s její poddimenzinování nebo poruchu těžce napravujeme. Šedé potrubí je na přívod vody. Kombinovat potrubí je možné, ale nedoporučuje se. Pokud budete mít dostatečný spád - 3 cm na 1 m stačí vám bohatě DN 110 pro rozvětvenou rodinu včetně příbuzenstva. Ostatně zavolejte si na vodárnu na oddělení kanalizace a zeptejte se na váš problém, odborníci vám to přesně spočítají.
...se většinou zabetonují...Šedé potrubí je na přívod vody...ale nedoporučuje se...odárnu na oddělení kanalizace...
Já se dozvím tolika věcí, bohužel nepravdivých...
Hlavně kanalizaci nebetonujte - ležatou obsypte pískem, svislou obalte filcem a obezděte - zahažte vzniklé drážky maltou. Pozor na správné kotvení do stěn a na montážní postup. Šedé trubky HT slouží pro připojení k zařizovákům, oranžove KG jsou sběrné. DN bych volil 125, ale nikdy je neobetonovávejte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.