Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,měl bych dotaz,Jsem rok rozvedený,moje ex už rok žije jinde a má jinou trvalou adresu.Rozv. soud potvrdil že každý si svoje závazky bude hradit sám.Teď mi chodí domů upomínky a vymah. dopisy pro mojí ex. Co mám dělat aby exekutoři nepřišli ke mě ale k ní na novou adresu.A jak to je s majetkem který jsem nabyl po manželství a před manželstvím,majetkové vypořádání máme Děkuji
Rozvodový soud nemůže v rámci rozvodu rozhodnout o právech či nárocích třetích stran. "Vyvázání" z některého dluhu by bylo možné pouze se souhlasem věřitele.
Za dluhy vzniklé v době manželství odpovídají oba manželé, po rozvodu za ně odpovídáte společně s bývalou manželkou. Pokud manželka nesplácí, obrací se věřitel logicky na druhého dlužníka.
Můžete se zkusit obrátit na věřitele a pokusit se s ním nějak dohodnout.
Majetek, který jste nabyl před manželstvím, patří (a patřil i po dobu manželství) pouze Vám. Případný výnos z tohoto majetku ale spadal do SJM.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.