Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení ohřevu TUV

Od: doktorblutwurst® odpovědí: 2 změna:
Potřebuju poradit s nastavením kotle a boileru. Máme klasický kombi bojler 200l + cerpadlo a peletovy automaticky kotel. Kotel teď nahriva TUV permanentně, teplotu mám na 45 st, jednou týdně desinfekce na 70 st. Mám to tak nechat, nebo naprogramovat nahrivani jen 2x za den, jak jsme to měli, když jsme nahrivali TUV elektřinou. Ušetřím něco? Nebo se na to mám vykašlat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miso*
hodnocení

0x

Kazde zapalenie a vyhasnutie kotla pridava urcite straty. Nepisete, aky vykonny kotol mate, ani aky vykon ma vymennik. Nastavte si spravne hystereziu TUV (o kolko ° C moze poklesnut teplota vody v zasobniku pred opatovnym nahrievanim), aby kotol bezal nejaku relevantnu dobu.

Napr. zohriat 200 L vody o 10 °C bude kotlu o vykone 10 kW s 80 % ucinnostou a adekvatnemu vymenniku trvat cca 0,5 h. (200 kg * 10 °C => 8,372 MJ = 2,326 kWh; pre nase ucely 1 L = 1 kg :))

hodnocení

Kotel 25kW, účinnost 90%. Hystereze 5 St.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]