Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka novostavba

Od: torrrent* odpovědí: 6 změna:

Může mi někdo poradit jak se financuje hypotékou novostavba?

Developer má na stránkách toto:

5 % rezervační poplatek – zaplatím ze svého

40% po dokončení hrubé stavby – chtěl bych hypotéku (na část budu mít ještě vlastní prostředky)

55 % při předání – také z hypotéky.

Cena cca 2 500 000,-

Hypotéku ani půjčku jsem nikdy neměl tak nevím jak to chodí. Děkuju

doplněno 05.12.17 17:50:

Dobře a může mi někdo řící jak to banky dělají, když teď zaplatím developerovi cca 30 % a zbytek se platí až po kolaudaci, což je za 4 roky? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dane
hodnocení

0x

Hypo dostanete třeba na 70% stavby , to je 1 750 000,- Kč. Z této hypotéky plaťte ihned vše co bude možné a vlastní peníze si nechejte na konec. Bude hodně položek, co budete muset ještě financovat v hotovosti.

srhs

To bych chtěla vidět banku, která nebude chtít, abyste svoje peníze použil jako první. Vy jste si asi nikdy hypotéku nebral, že, nechápu tedy, proč radíte. K tazateli - četl jste už smlouvu o smlouvě budoucí? Většinou developeři chtějí do určitého data (např. 3 měsíce od podpisu smlouvy o smlouvě budoucí) vidět, že jste hypotéku získal, jinak smlouva padá. Zažádáte tedy hned, vyplácet banka bude tak, jak je třeba. Jako první musíte investovat vždy svoje peníze, banka to bude chtít doložit. A pozor, fixace úroku běží, i když nečerpáte. Tj. domluvíte si úrok 2,5 % s fixací na 5 let a čerpat budete až po 2 letech = z fixace Vám zbydou jen 3 roky. Pokud developer nemá podmínku získání hypotéky, můžete zažádat až před tím dokončením hrubé stavby.

torrrent*
Smlouvu jsem necetl. Jsme zatim ve fazi rozhodovani a pocitani penez. Nered bych sel zadat o hypoteku a vedel o tom houby. Proto se radsi ptam jestli s tim uz nekdo ma zkusenost. Celkove bude nemovitost stat cca 2,7 mil. K dispozici mame cca 700 tis vlastnich. A jde mi o to ze jestli se ted schvali hypo, tak jestli ji lze cerpat napr az za 4 roky co se zkolauduje byt.

hodnocení

0x

A co vám prosím brání zeptat se přímo v bance? Dostanete přesné informace přímo od pramene.

hodnocení

0x

Za prvé běžte do banky a nechejte si chválit hypotéku. Nemusíte si ji brát hned, nabídka bude platná třeba rok popř jak se domluvíte. Po té začnete platit nejprve vlastními prostředky a až je vyčerpáte budete čerpat hypotéku. Sám si promyslete jak velkou část ze svých prostředků použijete a jakou rezervu si necháte.

Čím více % vlastních prostředků máte, tím lepší úroky budete mít.

Kolaudace za 4 roky je trochu přehnaná doba... po celou dobu byste splácel jen úroky hypotéky a ne hypotéku celou tj doba by se natáhla o tyto 4 roky (a hlavně o 4 roky úroků). Ale samozřejmě jen z vyčerpáné částky. Dnes se běžně domy staví rok max dva.

doplněno 06.12.17 08:40:

@srhs - dobře čtěte než zbytečně někoho napadáte! Ale samozřejmě jen z vyčerpáné částky.

srhs
Opět - není to pravda. Dokud necerpate, neplatíte nic! Také jste si hypotéku na tento typ stavby nebral a chybně radite, nechápu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]