Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena plynu při malé spotřebě

Od: svatoslav odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, v malém bytě 1+1 mi bylo nejmenovaným dodavatelem plynu naúčtováno 220,- Kč za kubík? Je to správná cena? Zálohu mám 150,-Kč/měs. a spotřebu naprosto zanedbatelnou... Kolik platíte za kubík plynu v bytě 1+1 vy?
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

Ve výsledku vám to tak možná mohlo vyjít. Ale cena plynu se skládá jednak z ceny dodavatele a z ceny distributora, obě ceny se shodně skládají z ceny za dodané množství, a z ceny za "vyhrazenou" energii. Tedy za to, že dodavatel vždycky pro vás tu energii bude mít. Dále se cena násobí koeficientem výhřevnosti, a jakousi konstantou celého ročního odběru.

Takže když odeberete jeden kubík plynu tak cenu za vyhrazenou spotřebu dělíte jedním kubíkem a může vás potom přijít kubík na těch vašich 220kč.
Já mám v domě spotřebu v 1+1 cca 1100m3 ročně. A platím 10kč za kubík. Letos. Díky vhodnému tarifu.

Máme spotřebu asi 500m3/rok a cena vychází cca 15kč/m3. Je dobře vidět, že s rostoucí spotřebou cena za kubík letí dolů a obráceně.

111®
hodnocení

0x

spotřeba 24m3/rok, kubík vychází na 65,-

krtek66
hodnocení

0x

asi před 14dny jsem si nechal připojit plyn od Innogy...vzhledem k tomu, že mám plyn jen na ohřev vody a nikdy jsem zálohy ještě neplatil tak jsem si nechal nainstalovat takovej wifi měřák a aplikaci do mobilu...ta mi 2x denně odečte z čidla spotřebu a přepočte spotřebu hned na koruny vůči mé záloze takže vidím denně jestli mám přeplatek nebo nedoplatek...zatím jsem ve fázi monitorování...mám zálohu 250,- měsíčně..v bytě budu sám... 2+1

zouos*

drsný, my máme zálohu 3.500 :-DD. Ale my teda plynem topíme a ohříváme vodu.

Krtek66:K čemu je to dodrý? Já vifi nemám a loni jsem měl přeplatek tak do záři mi nestrhávali zálohu na plyn.Každý měsíc si mohu nastavit po internetu zálohu jakou chci.Za teplo musím zaplatit leda bych netopil a koupal se ve studené vodě. Pak bych ušetřil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]