Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dilatační mezera - betonování podlahy

Od: milanciki* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, řeším, zda vytvořit podél stěny v místnosti 4m x 4m dilatační mezery podél stěny při betonáži podlahy. V místnosti mám uhutněný štěrk s drenáží, pak šlupka betonu, na to nalepen 10 cm extrudovaný polystyren. Místnost je nepodsklepená a neomítnutá, na stěně je pouze špric.Do betonu dám kari síť 6mm 10x10.Všude se píše, že při betonáži je potřeba udělat tu dilatační mezeru u stěny. Já tam ale zatím nemám omítku.Mohu sítě přiložit přímo k neomítnuté cihlové stěně, podložit a vylít betonovou podlahu bez dilatační mezery u stěn? Pak mám v plánu teprve omítku.V podlaze nebude podlahové topení.Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Můj osobní názor je ten, že máš obrácený postup. Napřed udělej stěny i s fajnovou, potom kolem stěn dej dilataci -stačí 1cm polystyren nařezaný po pásech kolem stěn a měl by přečnívat beton co se tam bude lít asi o 5 cm. ( přečnívání ti zabrání poničení fajnové od betonu) Po zatvrdnutí potom odříznout.

tomaslad*
hodnocení

1x

Sám jsem si s pomocí UKček betonoval něco podobného a obvod stěn jsem před betonáží ojel z role nastříhanými páskami z 1,5cm, silného Mirelonu a OK.Přesahy jsem pak po betonáži ořízl odlamovacím nožem

Prodávají v rolích na metráž nejrůznější varianty

mirelon.com/...

hodnocení

0x
Ne nejdříve omítky (jádrová ),štuková neni nezbytně nutná,ale je lepší i ta .Potom pás mirelonu 5mm x 10-15cm x obvod mistnosti připevnit na omítnutou zeď a pote další-polystyren (eps 100z,vata...) folie.a na to beton.standartní postup.

jabraka*
hodnocení

0x

Pásek z mirelonu kolem případně i pruh z polystyrenu stačí k dilataci.Vždyť tam nebudou extrémní rozdíly teplot.Dokonce by kari síť nebyla nutná na kročejový tlak,Osobně bych řešil podlahu bez krycí betonové desky a použil suchou podlahu RIGIDUR.

JABRAKA

hubas*

Pokud místo pásky z mirelonu použijete po obvodu a do roviny nalepený XPS do výšky finálního betonu, můžete jej využít jako šalunk...někdy se to hodí.

krtek66
hodnocení

0x

na tak malé ploše to nic neudělá aj kdyby tam dilatace nebyla..nicméně stačí tenkej mirelon, aby se splnil požadavek... hlediska pohodlnosti práce je lepší nejdřív udělat omítky a pak podlahu..pro oko pak bude krásnější detail napojení stěna-podlaha

oto®
hodnocení

0x

Mirelon dilatační pás, před betonováním podlahy:

před betonováním podlahy musím okolo stěn přidělat dilatační pás z mirelonu

SAMOLEPICÍ PROUŽEK vůbec nefunguje, ani SPONKOVAČKA ani malé HŘEBÍČKY mi nefungují dobře.

stěny nejsou zcela rovné, omítka nesoudržná, nejednotný podklad stěny: někde bez omítky jen cihla, tvárnice nebo jádrová omítka nebo štuk a/nebo mnoho vrstev výmalby..

čím provést montáž mirelonu? chemická lepidla MAMUT & podobné nechci,

mám zkusit stavební lepidlo na polystyren / stavební lepidlo na dlažbu / maltu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]