Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším, zda vytvořit podél stěny v místnosti 4m x 4m dilatační mezery podél stěny při betonáži podlahy. V místnosti mám uhutněný štěrk s drenáží, pak šlupka betonu, na to nalepen 10 cm extrudovaný polystyren. Místnost je nepodsklepená a neomítnutá, na stěně je pouze špric.Do betonu dám kari síť 6mm 10x10.Všude se píše, že při betonáži je potřeba udělat tu dilatační mezeru u stěny. Já tam ale zatím nemám omítku.Mohu sítě přiložit přímo k neomítnuté cihlové stěně, podložit a vylít betonovou podlahu bez dilatační mezery u stěn? Pak mám v plánu teprve omítku.V podlaze nebude podlahové topení.Děkuji za radu.
Můj osobní názor je ten, že máš obrácený postup. Napřed udělej stěny i s fajnovou, potom kolem stěn dej dilataci -stačí 1cm polystyren nařezaný po pásech kolem stěn a měl by přečnívat beton co se tam bude lít asi o 5 cm. ( přečnívání ti zabrání poničení fajnové od betonu) Po zatvrdnutí potom odříznout.
Pásek z mirelonu kolem případně i pruh z polystyrenu stačí k dilataci.Vždyť tam nebudou extrémní rozdíly teplot.Dokonce by kari síť nebyla nutná na kročejový tlak,Osobně bych řešil podlahu bez krycí betonové desky a použil suchou podlahu RIGIDUR.
JABRAKA
Mirelon dilatační pás, před betonováním podlahy:
před betonováním podlahy musím okolo stěn přidělat dilatační pás z mirelonu
SAMOLEPICÍ PROUŽEK vůbec nefunguje, ani SPONKOVAČKA ani malé HŘEBÍČKY mi nefungují dobře.
stěny nejsou zcela rovné, omítka nesoudržná, nejednotný podklad stěny: někde bez omítky jen cihla, tvárnice nebo jádrová omítka nebo štuk a/nebo mnoho vrstev výmalby..
čím provést montáž mirelonu? chemická lepidla MAMUT & podobné nechci,
mám zkusit stavební lepidlo na polystyren / stavební lepidlo na dlažbu / maltu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.