Nejste přihlášen/a.
Ahoj, při otočení na zvednutí špuntu u vany se nám začal protáčet kohout u přepadu. Viz obrázek. Poradíte mi prosím někdo jak utáhnout? Děkuji
Zdravím , je několik typů těchto vanových automatických sifonů vzhledově velice podobných, tak že se bude těžko radit.
Chromová zátka přepadu je zajištěna červíčkem , který se mohl povolit a kolečko se protáčí. V tom případě by v té chromové zátce byla vyvrtána zboku dírka. Někdy uzoučký plochý šroubovák, někdy imbusák- dotáhnout.
Pokud tam dírka není , může to být pouze naraženo na tisícihran. Menší silou to ztáhnout a pak se podívat v jakém stavu je tisícihran.
Může to být uvolněné (nikdy jsem se nesetkal s prasklým) lanko. Podívat se pod vanou na sifon . Je to na stejném principu jak brzdové lanko u kola.
také jsem se setkal s tím , že se lila do sifonu vany kyselina a ta rozleptala zdvihací kolíček ve výpusti , který nebyl na rozdil od sifonu imunní vůči kyselině.
Vypadá to na obyčejný alcaplast. Řemeslníci ho rádi používají, protože je levný, ale má vrozenou vadu. Vlivem nekvality tohoto výrobku časem dochází k tuhnutí mechanizmu otevírání. Tento jde stále hůře a hůře otevírat, až jednou něco povolí. Může to být ono protáčející se kolečko, jindy se zcela vyvrhnou plastové díly z boku syfonu, nebo to uvnitř praskne a kolečko jde naprázdno. Jediné rozumné řešení je systém vymontovat a osadit jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.