Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvysujici se tlak v topne soustave

Od: wagi odpovědí: 5 změna:

Dobry den,mam kotel Thermona therm 20CX,lonsky rok bylo vse v poradku,tlak 1,3 za tepla 1,1 po vychladnuti...po skonceni topne sezony jsem kotel cca 7mesicu nezapl na topeni pouze na ohrev TUV,nyni kdyz jsem kotel zapl i na topeni,doplnil tlak v systemu na 1,1baru(klesl na 0,9)...odvzdusnil jsem vsechny radiatory...tlak neustale stoupa az k 2,5baru...vic uz jsem nezkousel na etikete je max 3bary,nemam s plynovym kotlem zadne zkusenosti.jeste doplnim...tento kotel ma dva rezimy 1-ohrev pouze TUV 2-ohrev TUV+topeni...dekuji za pripadne rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podívejte zde, je tam popis i řešení vašeho problému, viz @marticakl...s největší pravděpodoností malý tlak vzduchu v EX

hodnocení

0x

jak stoupá? jako při zatopení nebo pořád? a jak máme rozumět víc už jsem nezkoušel? pokud stoupá při topení bude patrně expanzka bez vzduchu pokud stoupá stále může být špatná dopouštěcí armatura a propouští vám vodu z řádu do topného systému jinak pro adekvátní odpověď málo informací

doplněno 01.12.17 22:24: expanzka bez vzduchu potřeba dofouknout

hodnocení

0x

Buďto špatně málo zavřený napouštěcí ventil, prasklý výměník ohřevu TUV nbo špatně dotlakovaná expanzní nádoba - tlak stoupá stále,nebo po vychladnutí systému jde opět dolů?

wagi
hodnocení

tlak stoupa pri topeni...pri teplote cca 60 stupnu a 2,5 baru uz kotel vypinam...po vychladnuti se tlak vrati zpet na 1,1baru...zatopim a zase jde nahoru...chladne a spadne zpet na 1,1 a takle porad dokola

rqtw

Je v háji expanzka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]