Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srovnat plech?

Od: problem* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Chvi se zeptata, jak srovnat plech. Do plechu jsem vyřízl okénka vedle sebe. 4 okénka do tvaru čtverce. JJsou od sebe cca 0,5cm. Ta mříéžka, která mezi nimi vznikla, se poněkud zkroutila.Přijde mi, jako by byla větší. Prosím o radu, jak to udělůat tak, aby se srovnal. Plech je cca 1mm. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nejlépe foto sem!;)

pak poradíme

problem*
hodnocení

To mi poraďte jak, pač opravdu nevím jak *smich*

17.10.09 21:20

aha *modla*

alf*
hodnocení

0x

co třeba nějak vyklepat

jabraka*
hodnocení

0x

Nejprve je třeba vědět,z jakého materiálu je plech.Černý plech je možno srovnat ohněm.Jiné materiály vyklepáním,ale nesmí dojít k natažení,tím se věc ještě zhorší.To znamená, na ocelové desce gumovou paličkou vyklepat.Jedna možnost by byla ohnout okraje rámečků,jen o 1 mm a tím je vyztužit.

problem*
hodnocení

No jakej to je materiál, to přsně neřeknu. Je to plech z bedny PC. CASE. Prostě jak jsem vystíhl ty čtverce, tak se ta mřížka mezi nimi zkroutila. Přijde mi, že je jako větší. Díky za pomoc.

stafan*
hodnocení

0x

Při vystřihování otvoru došlo k natažení plechu a tím jeho zvlnění. Toto se kladívkem srovnat nedá, pravě čím víc budete do plechu bušit tím víc ho zvlnite.Jedina rada je - viz jabraka, nahřívat bodově plynem (malým hořáčkem), ale to se musí umět a hlavně vědět kde nahřát nebo ofalsovat.

vrmr
hodnocení

0x

K tomu je třeba kovové desky která takzvaně táhne když se do ní uhodí. Plech položíme na tuto desku a větší dřevěnou paličkou /jakou používají klempíři/ plech vyrovnáme. Dřevěná palička totiž plech stahuje. V žádném případě to neděláme kladívkem . Kladívko plech ztenčuje a tudíž roztahuje a tím se plech ještě více vlní. A gumová palička si myslím k tomu není také vhodná. Ale tak jak plech vypadal než jste do něj udělal díry ho asi nevyrovnáte mikdy. Jelikož je plech 1mm silný je třeba do něj bušit větší silou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]