Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hřebíčky-zatloukání v bytě

Od: ilonka* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,mohli by jste mi prosím napsat váš názor. V půl desáté večer jsem zatloukala 5 dvoucentimetrových hřebíčků.

Takovým malým kladívkem,malovali jsme kuchyň a chtěla jsem to mít už dokončené. Dnes jsem na schodišti slyšela dvě sousedky,jak se bavily,jestli to jedna i ta druhá slyšely. Mluvily tak,jak je to hrozné. /Jinak se navzájem ale také pomlouvají./No ale nebyly to bůhvíjaké rány. Vím,že klid by měl být tak o 20.00 hodin.Myslím,ale,že v půl desáté ještě málokdo spí. Jsou to lidé středního věku.Píšu to proto,že oni vůbec nejsou svatí, nechci to nějak tak až rozepisovat. /ale např. v noci tajní milenci,dupání po schodech,hlasité hovory,vchodové domovní dveře si záhadně odemykají sami...,nebo jejich rekonstrukce bytů..to byly teprve rány a každý to musel vydržet a bez řečí. Prostě je mi z toho smutně,celý den od rána mám zkažený. Pro každého bych udělala první poslední,ale poslouchat takové řeči,jako,že jsem nějaký hajzl.

Potřebovala bych nějakou radu,co jim odpovědět,kdyby mě přistavily na chodbě,no jak na ně reagovat. Nebo jak na to přestat myslet. Mám na ně vztek,ale spíše se jich bojím. Moc díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To ja jim naopak rozumim na tom, co jim vadi.

Kdyz vas na chodbe zastavi, tak se pokorne omluvite a vickrat uz to neudelate.

Je spousta lidi, kteri chodi spat pred pul desatou (treba male deti), ale i kdyby ne, neco v bytovem dome, kde to bude slyset uplne vsude, zatloukat v pul desate vecer je prinejmensim neohleduplne, i kdyz mozna z pohledu ruseni nocniho klidu po 22.00 nic spatneho nedelate.

doplněno 29.11.17 13:27:

A nebo je muzete poslat do prdele. Volba je ciste na Vas.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 30. 11. 2017 09:29:31
Prosím, v doplnění volte jiné místo, kam je poslat.Děkuji

hodnocení

4x

Noční klid by se měl dodržovat mezi 22:00 a 6:00 hod. Obecně by se měl člověk chovat tak, aby ostatní neobtěžoval bezdůvodným nadměrným hlukem.

A sousedky? Jak se říká, nejlepší obrana je útok. Takže na vašem místě bych jakmile některou z těch dvou potkal, zastavil bych ji a zeptal se jí, proč mě za zády pomlouvá a proč mi své připomínky neřekne přímo do očí. Jednejte slušně, zdvořile, bez zvyšování hlasu, ale nekompromisně. Můžete se případně za ten hluk i omluvit, ale třeba s poznámkou, že noční klid je až od 22:00 hod a že občas je třeba mimo dobu klidu nějaký ten nutný hluk tolerovat. Ale nenechte se vytočit, na druhé straně nesmíte dát najevo strach!

Držím palce.

hodnocení

4x

"Hrozné" je vždycky to, co dělají ostatní ;) Tak si sousedky postěžovaly jedna druhé - to se tak někdy stává. Vám neřekly nic, nechala bych to na vašem místě být. Nakonec poslouchala jste něco, co jste asi neměla.

Rekonstrukce jsou něco jiného - o těch se většinou v domě ví (ti slušnější to včetně omluvy dají třeba na nástěnku) a počítá se s tím.

Ale mýlíte se v tom, že "v půl desáté ještě málokdo spí" - vstávám po čtvrté hodině, takže když mě někdo probere v době usínání, nadšená nejsem, protože pak se špatně znovu zabírá. Občas se to někomu povede - taky potřebuje těsně kolem desáté večer jen "něco dodělat" a neuvědomí si (v horším případě je mu jedno), že všichni nemají stejný denní rytmus.

vilik*
hodnocení

2x
Máte v podstatě 3 možnosti.
Buď se omluvíte, necháte to vyhnít nebo půjdete do konfliktu.
Osobně jsem za ty roky pomluv a nesmyslných požadavků přešel do systému oko za oko.
Chováš se slušně? Budu taky. Chceš se vytahovat? Pošlu tě do hajzlu. Ovšem slušně, například ve vašem případě bych kontroval například tím, že jsem si chtěl aspoň jednou taky zaklepat, když to mám od sousedky (měl po dobu jejich rekonstrukce, od jejich vychovaných andílků) tak často. A té s milencem bych se ještě zeptal, jestli manžel není nemocný, když jsem se nemohl pořádně vyspat, protože jsem slyšel (jak jde po schodech, vrzat postel) hodinu po jeho odchodu do práce.
A jestli si vyberete chvíli, kdy jsou na chodbě společně, tím víc je budete motivovat pro příště.

hodnocení

2x

Přijde mi to fakt neomalené, nezlobte se.

To jako že když vstávám já v šest ráno, tak v sobotu po šesté mohu zatloukat hřebíky a běda jak někdo něco řekne a ještě na něj budu mít vztek? Osobně bych se omluvila.

Já tady bydlím 30 let, ale fakt netuším, kdo kde s kým, kolikrát..

hodnocení

2x

Ilonko, co člověk, to názor.

Pokud je to tak, jak píšete, já bych jim sdlělil.

"Moc se Vám omlouvám, ale máme po malování a já to chtěla na nos i s obrázky, Kdybyste věděli, jak je to hezké..., ale pojdtě se klidně podívat. Moc se omlouvám, už se to nestane."

Tak nějak bych komentoval já.

hodnocení

1x

Dvoucentimetrové hřebíčky a malé kladivo sice někoho můřou rušit, ale když něco potřebuju dodělat, tak to ostatní přežijí.

Kdybys vrtala o půl desáté večer díry do betonu příklepovou vrtačkou, tak pochopím, že je to nevhodné a někdo na tebe vlítne.

Takže se tím netrap a pokud budou sousedky zvědavé, tak jim řekni že maluješ a taková práce se bez hluku nedá dělat.

hodnocení

1x

Vy jste asi v domě a potažmo v paneláku krátce, že?

Jste si jistá, že sousedky vědí, kdo hluk způsobil? V paneláku žiju od narození a od té doby, co jsem začal rozum brát, vím, že určit směr, odkud hluk přichází, je v 90% případů nemožné.

Na druhou stranu, sousedky mohou mít "jasno", kdo je původcem všeho zla v domě: Jsou to ti noví*, mladí*,... Buďte ráda, že se v paneláku nechovají krávy. Co kdyby taková kráva přestala dojit?! To by teprve bylo tóčo. Je to jen pár set let, co se za takové "hříchy" končilo na hranici.

Nekažte si den víc, než je nutné. Drobné věci řešte rukou mávnutím, podstatné je samozřejmě třeba řešit a nenechat si s... na hlavu.

*) dosaďte si, co chcete, věk není kritérium, jsou to ti, co z nějakého důvodu vybočují z průměru

hodnocení

0x

Noční klid je 22.00 - 6.00. Nevím, co jim vadí na pár hřebíčkách.

ilonka*
hodnocení

Děkuji. Jste skvělí. *slunce*

hodnocení

0x
Hlavu si s tím nelam. Noční klid je od 22 00.. u nás si s tím hlavu nelámem jednou bušim kladivem ve středu večer v 21 45 a v neděli dělá soused dříví a pod.. v paneláku jsou lidi netolerantní a poměrně dost nesnášenliví..
pecenkav*

A hlavně ti, comají už hotovo.

Zatímco všude jinde tolerancí a snášenlivostí přímo překypují, že?

Noční klid možná, ale třeba u nás je v domovním řádu zakotveno že v čase od 20:00 do 22:00 je zakázáno provádět cokoliv co by rušilo ostatní sousedy a stejně tak v čase od 06:00 do 08:00 .

mnd®
hodnocení

0x

Že je noční klid od 22.00 do 6.00 hod je tak nějak vžité,ale vyhláška dle místa může tuto dobu upravit epravo.cz/... a nejedná se jen o produkce hudby,ale třeba i zakázání všeho co obtěžuje hlukem sousedy.

Ale v tomto případě - dělejte že já nic/já to nebyla.Z čeho máte strach? - řeči neposlouchejte a žijte svůj život v klidu dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]