Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění (poloha) sprchového setu?

Od: rain odpovědí: 3 změna:

Je nějaké pravidlo (psané/nepsané) pro umístění sprchového setu (tj. tyč s držákem sprchové hlavice)? Ve většině případů je vidím v ose sprchového koutu - nad baterií. Pouze při sprchování u známých jsem zažil umístění v rohu sprchového koutu a připadalo mi to lepší a praktičtější. Je mi jasné, že si to mohu udělat jak chci, ale nerad bych udělal zbytečně dírky tam, kde budu později litovat. Díky za názory.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

2x

Zdravím, těchto sprchových setů už jsem pár desítek namontoval. Obecně s tím nespěchám a seznámím s tím zákazníky hned na začátku než dělám sprcháč, aby měli čas se rozmyslet. Asi 30% dělám v ose baterky a 70% vedle baterky blíže k rohu. (a to hlavně u čtvrtkruhových sprchových koutů. )

Pokud nejste rozhodnut , tak si zatím omotejte hadici kolem baterky . Není kam pospíchat.

Napřed na kachlu poklepat a pokud bude dutá a nebude pěkně podlepená tak je velká pravděpodobnost, že by mohla prasknout. Ze začátku vrtat bez příklepu. Až provrtáte kachlu , tak můžete teprve dát příklep. Také je lépe kdo to nezná vrtat dále od kraje kachle. Někdo si myslí , že je to lepší ve spáře. Opak je pravdou.

doplněno 29.11.17 22:38:

Teď jsem si přečetl hejkala co se týče čištění sprchového koutu. Já to řeším tak , že hodinku před sprchováním si vlezu do sprcháče a postříkám vše Pulirapidem . A sprchováním to potom smyju a je čisto. ( pozor klouže podlaha) Práce na 1 minutu. Také je dobré ke konci sprchování sundat růžici a očistit tlakem vody rámeček pode dveřmi ( pokud je) od pěny. Ta po zaschnutí dělá ten hlavní bordel a později se špatně čistí.

rain
hodnocení

Díky - to jsem chtěl slyšet. Sprcháč mám obdelníkový 80 x 100 se vstupem přes roh. Baterku mám uprostřed menší stěny. Set dám do rohu mimo osu baterky. Jak jsem se již zmínil - kamarád to tak mám a když jsem byl u něj na návštěvě - moc mi to vyhovovalo. Jinde jsem to neviděl.

hodnocení

0x
Např. u otevřeného sprchového koutu, teda bez dvířek, by zřejmě bylo vhodnější umístit ten set vedle vstupního otvoru. Potom voda ze sprchy bude stříkat dovnitř do koutu a ne přes vstupní otvor ven do koupelny.
Záleží také na velikosti koutů. I u koutů s dvířky časté stříkání vody a mýdlové pěny a pod. na kolečka a kolejničky dvířek zapříčiňuje usazování nečistot tam, kde se to jak natruc špatně čistí.
Záleží i na materiálu stěn. Obkládačka se lehce utře, zaschnuté kapky nejsou většinou vidět. U skleněných či plastových stěn jsou hned vidět. Teda stříkat na co nejméně stěn. Bude méně čištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]