Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pripojeni mycky na odpad drezu

Od: xtommyh odpovědí: 12 změna:
Dobry den,
Mam odpad od drezu viz foto. V navodu je takovyto typ skrtnuty, ten kousek by mel byt trochu sikmo nahoru dle navodu. Jaky je k tomu duvod? Pripadne jak to vyresit? Diky

Pripojeni mycky na odpad drezu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Důvod je ten že voda vypouštěná z dřezu může téct do myčky.Řešení : prostě tu odpadní hadici truchu veďte od sifonu navrch

doplněno 27.11.17 22:37:

No třeba , ale aby se vám ta "harmonika" nenatáhla

xtommyh
hodnocení

Takze to elektrikarskou zdrhovackou pritahnout k odpadu prepadu ze drezu (ten husi krk vyse)

hodnocení

2x

Dobrý den, prostě tu hadici na to můžete napojit, jen ji dejte obloukem co nejvýš to lze (není jasné, kde je myčka), aby byla pod kuchyňskou deskou co nejvýše, zase podle návodu k myčce, jak nejvýše může být nejvyšší bod výtoku z ní, ale oná má čerpadlo, a tak by to mělo být víceméně jedno, moc malé rádiusy raději nevolte, ať se Vám předčasně neukončí životnost té hadice. Raději připevněte, pokud to situace dovolí, na více místech - moc ji "nezalamovat" - co největší poloměry oblouků. Vést ji, jak se říká "vrchem", pak v podstatě obejdete to, co Vám výrobce píše, že nemá být. To je v pohodě.

hodnocení

2x

Řešil jsem nedávno podobný problém. K němu se ještě přidalo to, že jsem na stejný odpad potřeboval pračku i myčku. Obojí jsem uchytil stahovacíma páskama co nejvýše k lince. Kdysi se nám u pračky stávalo, že do ní tekla voda z dřezu.

instalater*
hodnocení

1x

Celý sifon je špatný a komplet bych to celé předělal. Je to akorát zdroj pozdějších problémů.

xtommyh

A predelal jak? Muzete mi poslat obrazek jaky sifon a jak to pripojit? Diky

instalater*

Zdravím , nemohu ti přesně říci jak to udělat , jelikož neznám přesnou výšku odpadu a její výškový poměr vůči dřezové výpusti a vzdálenost výpusti ode zdi. Ale zkusím ti trošku naznačit a ty si to už musíš upravit dle svého.

začnu ode zdi od výustku. ( předpokládám, že průměr 50) Dát do něho HT odbočku 50 x 40 . Do 40 zasunout redukci 40x 30 a do té 32 potom nadomítkový sifon pro myčku. ( pokud tam chci ještě pračku dám v případě místa dvě HT odbočky 50x40 za sebou a nebo vsadím před sifon HT odbočku 32x 32 a do ní dva nadomítkový sifony. Tím docílím, že voda z myčky mi půjde rovnou do zdi a nebude se mi moc tlačit do sifonu.

Tak že mám výustek ve zdi a v něm odbočku 50x40 se sifonem na myčku.

Na dřezovou vpusť (pravděpodobně 6/4"šestičtvrť dám redukci 6/4"x 5/4"pětičtvrť . Do ní dám vanový sifon (né plochý , ale kulatý) Vanový proto, že máš odpad moc vysoko. No a výškový rozdíl mezi sifonem a tou odbočkou co je ze zdi vyrovnáš dvěma kolínkama. Úhel podle potřeby.

Ten flexibilní sifon a ten kus odpadu s odbočkou na myčku a to Účko dole můžeš vyhodit.

ALCAPLAST Redukce 5/4"× 6/4"S506

SAPHO - Sifon s převlečnou matkou 1 1/2"(WJ607) - nenašel jsem ten pravý. Měl by mít o něco větší sifon

pračkový sifon - /... - má zpětnou klapku a musí být bílý - né chromový

HT odbočka 50/40/45°

Nevím jestli se to dá pochopit. Pokud né a budeš mít zájem , tak to zkusím doma sestavit a nafotit.

miso*

Preco biely a nie chromovy? (Nie ze by som chromovy niekedy montoval...)

instalater*

miso - chromový samozřejmně není , jde jenom o barevnou úpravu plastu. A proč ho nekupovat? Popravdě na to neumím přesně odpovědět , ale několikrát se stalo , že se mi u těch chromových povolilo víčko - asi od vibrací od pračky. Bílý mi to neudělal nikdy. Jestli je tam jinačí tření? Nevím. ... Co se týče pračkových sifonů tak preferuji nadomítkový před podomítkovým. Ty podomítkové také nechci ani vidět- kvůli čištění.

Taky bych prosil o doplnění řešení, pro připojení dřezu, přepadu, myčky a pračky do jednoho sifonu, tak aby nezabíral více místa. Díky

miso*

Zamerajte si vysku odpadu v stene oproti drezu, ci sa Vam bude dat zapojit takyto sifon - kamody.cz/...

Ak bude diera v stene prilis vysoko, bud odpad vysekajte a posunte nizsie. Druha alternativa je kupit sifon bez odbociek na pracku/mycku a spravit ich na vodorovnej trubke za pomoci T-kusov a prackovych vpusti ako pise @instalater.

xtommyh
hodnocení

Diky panove :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]