Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz - provádím rekonstrukci polospalného trámového stropu. Odstranil jsem nenosné trámky ze škváry, dále jsem odstranil škváru, zůstal záklop z prken silných asi 27 mm a trámy s podbitím a rákosem. Byl u mě statik, že prý na tyto prkna na trámech mohu vylít betonovou podlahu s kari sítěma. Ty prkna, která tvoří záklop, jsou však mizerná, nejraději bych je dal pryč.Co však místo nich? Stačí 2 vrstvy OSB 15mm křížem a na to beton? Mají se karisítě zasekat do zdi? Skladba podlahy by byla - podbití, nosné trámy - mezi které bych dal vatu, pak záklop 2 x OSB 15mm křížem prolepené a prošroubované a pak 5 cm betonu do kari sítě a na to třeba finální dřevěnou plovoučku. Šlo by to tak? Neuzavřu moc tu podlahu, nebude se uvnitř mezi trámy kondenzovat voda? Pod to podbití bych mohl dát parozábranu, stejně tam půjde sádrokarton na rošt. Nebo uvažuji špatně? Jakou vhodnou skladbu podlahy zvolit? Když se ptám lidí, kteří zvolili rekonstrukci suchou metodou, udělali na nosné trámy záklop 1 vrstva OSB, pak kročejová izolace a pak plovoucí nosná deska - 2 vrstvy OSB křížem prolepené a prošroubované, tak prý nic moc. Nebo místo betonu anhydrit, či ekostyrobeton? Jaké máte zkušenosti? Děkuji za radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.