Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat peníze z kasičky

Od: janaaa* odpovědí: 10 změna:

Prosím,poraďte: Mám plechovou pokladničku,které nejde otevřít,dá se pouze zničit(otvírákem na konzervy). Je v ní naspořeno poměrně dost padesátikorun které chci nyní na Vánoce darovat.Chtěla bych ale padesátikoruny nějak dostat ven abych pokladničku nezničila a mohla pokračovat ve spoření. Poradí někdo, jak je dostat ven?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ovšem jestli máte pokladničku, kterou kdysi vlastnily záložny a propůjčovaly ji malým střadatelům, tu těžko otevřete sama. Ani vyklepat korunky z ní nešly, protože otvor na mince byl zajištěn z vnitřku pružinkou, takže mince šly dobře vhodit dovnitř, ven ale rozhodně ne. O papírových bankovkách nemluvě. To byly pokladničky! Když střadatel uznal, že je potřeba ji vyprázdnit, musel do příslušné záložny, tam podle čísla na kasičce vyhledali klíček, zámeček na dně pokladničky odemkli a kasičku otevřeli. Pak byl obnos předán střadateli, nebo připsán na účet do vkladní knížky. Kasička se zase zamkla, klíček pokladní uschovala v záložně a mohlo se spořit nanovo. Tak si to pamatuji z mého dětství.

Jak dostat peníze z kasičky

rqwe
hodnocení

1x

Pomocí nože vloženého do otvoru pro mince a třesení nechat mince sklouznout ven. Polohu a náklon si domyslíte.

Přesně jak radí viz výše.
Takto vyndaváme i mince ze skleněných pokladniček - cihel.
Je to legrace a těch peněz :-D
Tak tak, a pokud nemáte dost placatý nůž, tak použijte zalamovací nůž.

hodnocení

0x
Jestli má pokladnička rovné dno je zde prostor pro zhotovení otvoru, který se potom zaslepi a protože je to dno nebude to esteticky vadit.

pohanka*
hodnocení

0x

Jako děti před skoro 60 lety, jsme měli se sourozencem každý svoji kasičku a každou korunku jsme si tam střádali.

Před poutí jsem si lehla na zem na záda, vzala sponku do vlasů a kasičkou vždycky trošku zaklepala a pérátkem minci posunovala a potom kraj vždycky pošťouchla, aby vlezl do škvíry a mince vypadla. A tak stále, dokud nebude kasička prázdná. Ke konci peníze vypadávají lépe, když na nich již nic neleží a nezatěžuje je.

Podobnou službu Vám udělá i špičatá pinzeta, nebo nůžky z manikůry.

Tenkrát jsem tam měla okolo 35 korun a vůbec jsem nevěděla, co si za tolik peněz mohu koupit.

m123*
hodnocení

0x

Taky vytahuji špičatou pinzetou :)

hodnocení

0x

Já bych na to neměla nervy, abych to dolovala pomocí nože...Určitě penízky máte pro vnoučata, tak bych koupila

pokladničku na zámeček a darovala bych ji i třeba i s těmi penězi.

Tady je taková pěkná...

slevyunicol.cz/...

hodnocení

0x

Podobnou jsme před pár lety také dostali. Když v ní bylo skoro dvacet tisíc, vzal jsem nůž a pak nůžky... po utracení peněz jsem vystříhl z plastu (původně to byla pružná deska na krájení z IKEA) a tím nyní, po vsunutí do nitra plechovky nahrazujeme dno. Funguje to spolehlivě. ;)

Jak dostat peníze z kasičky #2

ivanzpevak
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím, jestli je ještě aktuální Váš dotaz ohledně otevření kasičky. Pokud ano, doporučil bych oběhnout cvičně pár bazarů, případně navštívit nějakou burzu. Do tohoto typu se obvykle požíval speciální plochý klíček se třemi hroty - výstupky. Ty se zasunuly do štěrbiny ve dně až na doraz, pak se zatáhlo za držátko klíčku a i s ním se část dna kasičky vyklopila. Pak se teprve dal klíček vyndat vyklopením - vysunutím do strany. Měli jsme kdysi doma také takovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]