Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žehlení na sucho bez páry

Od: jarojetu® odpovědí: 9 změna:

Mám dotaz většinou žehlím prádlo vlhké, mám žehličku tefal, koupenou levně v akci. je na vodu, mohu s tou žehličkou žehlit i bez nutnosi dávat vodu, nespálí se? díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jako odborník na žehlení *smich* (fakt žehlím celé rodině) kupuji už jedině Tefalky. Ta plocha Ultragliss je vynikající, ale bez vody žehlit nedoporučuji. S ní to žehlí parádně a stačí nižší teplota. Bez vody je potřeba teplota vyšší, a to je pak problém uhlídat a nepřilepit na syntetiku, blbě se to čistí bez poškození té keramické vrstvy. Nevýhodou Tefalek je nic moc konstrukce a upevnění kabelu. Ta plastová patka je dost křehká a tenká, stačí s ní razantněji klepnout a praská. Ty dražší tam mají takový prstenec a jsou paradoxně na to ještě náchylnější. Taky už se vyhýbám modelům s kloubovým uložením vývodu kabelu. Rádo se to v tom místě ukroutí. Lepší klasický pevný vývod v gumě. Takže i když si chci někdy připlatit, po zkušenostech kupuji ten nejlevnější model. Akorát je fajn, když má větší dvířka na vodu.

hodnocení

Máte pravdu, žehličku za 5.000,- bych si nekoupila, čím dražší, tím větší je s tím práce, zlaté dobré staré žehličky ETA. Díky za odpověď.

kepler*
hodnocení

0x

Ne, nespálí se. Termostat zapíná a vypíná podle nastavené teploty. Pokud ale žehlíme na sucho a prádlo není vlhké, mělo by se žehlit vřes vlhké plátýnko.

hodnocení

0x

Jestliže nedáte do žehličky vodu, musíte přepnout na značku, kde je pára přeškrtnuta, každá žehlička na vodu má možnost žehlit bez vody, záleží, zda si dobře nastavíte knoflíky.

doplněno 25.11.17 11:03:

pak už záleží, jakou nastavíte teplotu, abyste tu kterou látku nespálila.

hodnocení

0x

Jde to, prostě se to přepne a žehlička žehlí bez páry. My máme doma žehličku, kterou kdosi prodával před 10 lety na Aukru právě z toho důvodu, že nenapařuje, chtěl za to tenkrát jen 20 korun. Moje 45 let stará žehlička krátce nato odešla, takže teď používám tu z Aukra. Kolikrát kroutím hlavou, kolik jsou lidi ochotni dát za drahé žehličky.

hodnocení

0x

Podívejte se do chytré knížky, která u žehličky byla. Kdysi jsem měla žehličku, kde výrobce zakazoval žehlení bez vody. Jestli si dobře vzpomínám, tak delší dobu jak 15 minut.

hodnocení

Návod u této žehličky pouze v cích jazycích. Jinak žehlička Tefal byla v akci v Tescu, nechtěla jsem napařovací, jen na sucho, ale jsou dosti drahé. Měla jsem 40 let žehličku červenou ETA, pamatujete? Je nesmrtelná, akorát odešla žehlicí plocha, jinak stále jde. Ještě mám i nesmrtelnou bílou mikrovlnku asi od r. 1995, je stále funkční, již jsem ji chtěla vyhodit, ale je mi ji líto. I když se do nové kuchyně naprosto nehodí. Mám ji ráda. Díky za odpovědi.

U strejdy Gůgla zadejte značku žehličky a uvidíte, co on bude vědět. ;)

pb®

A proč ne napařovací? Taky jsem léta žehlila starou Etou, ale po tom co jsem vyzkoušela pořádnou napařovací žehličku, mě žehlit nasucho ani nenapdne. Žehličku mám z Tchiba za 5 nebo 6 stovek a jsem s ní spokojená. Má i automatické vypnutí po půl minutě nebo po 3 minutách, podle toho v jaké poloze by jí člověk zapomněl vypnout. A už se jednou stalo, když jsem narychlo něco žehlila ráno, abych si to oblékla a mohla jít do práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]