Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přemýšlím jak rozumně temperovat zádveří domu. Jedná se prostor o necelých 3 m2, který je od vynitřní vytápěné předsíně oddělen dveřmi. Je téměr kompletně zateplený, kromě podlahy. Chtěl bych prostor temperovat resp. vytápět na nějakých 12 - 15°C. Dům je sice centrálně vytápěný plynem, ale v nejbližší době nebude možnost zavést rozvod od kotle do zádveří, takže řeším nějakou dočasnou alternativu. Přemýšlím buď o konvertoru nebo olejovém radiátoru s tím, že olejový radiátor mi přijde vzhledem k požadavku stálého temperování jako vhodnější. Co si o tom myslíte? Nebo je nějaké lepší řešení?
Nebo pootevřené dveře? Při podlahovce by nemuselo hrozit, že vám zima "poleze" po podlaze dál do domu.
To jsem zvažoval, ale sousedí jen s podlahově vytápěnou chodbou, kde je i schodiště, takže de-facto hooodně vysoko do stropu a podlahovka s tím má co dělat i teď. Čili se obávám, že by to ve finále dopadlo tak, že na té chodbě bude díky chladu ze zádveří ještě vetší zima než je nyní.
Viděl bych to na ten oleják, nebo konvektor, oleják bude mít trošku strvačnost, než se ochladí. Pokud máte tarif na ohřev bojleru, možná i pouvažovat nad menšími akumulačkami... Jinak hodina topení konvektorem 1000W je za 5,-Kč... Určitě je problém vyvrtat dva prostupy a připíchnout se ke stávajícímu topnému okruhu? Pro vodaře brnkačka na hodinu...
Koupil jsem si malý radiátor do zásuvky,jimž si na chalupě přitápím místnost 4x4 m.
Pro větší prostory to má malý výkon,ale udržet pohodovou teplotu v malé místnosti dovede.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.