Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková nepropustnost podhledu

Od: martintichy odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, Vážení odborníci,

potřebuji poradit s problémem. Bydlíme v domě z 19. století, kde patro nad námi je původní půda, kterou si soused koupil a instaloval půdní vestavbu SDK. Můj požadavek byl, aby si pořídil kročejovou izolaci, což splnil, když napříč původním trámům udělali rošt, ten pobili jednou vrstvou silnější OSB, na tuto vrstvu dali ISOVER T-P 30, na to plovoucí dvě vrstvy OSB 18 sešroubované dohromady. Před týdnem se nastěhovali. Když tam pustí televizi na plno, neslyšíme vůbec nic. Slyšíme však každý krok jeho dětí, které nám přebíhají nad hlavami. Vzhledem k tomu, že splnil vše, co jsem požadoval, nemohu mu ani nadávat.

S ohledem na shora uvedenou situaci tedy žádám o radu, jaký materiál použít na náš strop, když zvuková izolace není problém (zvuk neslyšíme), ale problém je kročejový hluk. Nedokážu říci, zda se šíří stropem či stěnou, ale myslím, že stropem, neboť naše stěny jsou za jeho půlštokem z SDK a při velkém dupnutí se nám rozhoupe lustr. Potřebuji tedy materiál, který odhluční takovouto formu zvuku, přičemž mi nejde ani o prostorovou neprůzvučnost, ani o zateplení. My máme SDK pohledy, které nejsou shora vůbec izolovány a kalkuluji s tím, že se budou muset demontovat a udělat znovu. Přemýšlím nad knauf samonosným podhledem vyplněným akustickou vatou, ale nevím, zda to funguje.

Děkuji za názor a jsem s pozdravem

Martin Tichý

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zdravím,vzhledem k tomu,že stavba jako taková,už stojí,a do stavební konstrukce zasáhnout v podstatě nejde,zbývá vám jedinná možnost a sice např.ten samonosný strop a nad něho umístit např.izol.ROCKTON,čím více tím lépe,ale stoprocentně to zaizolovat nejde,protože zvuk se šíří všemi spojenými konstrukcemi.Já bych ještě pro jistotu dal pod obvodové profily kročejovou izol 2cm.mezi izol a stropem mezeru cca 4-5cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]