Nejste přihlášen/a.
Pokud Vám zařízení / materiál dodává zhotovitel stavby/rekonstrukce, pak to celé podléha snížené sazbě 15%. Pokud byste si zařízení kupovala samostatně sama, pak zaplatíte dph 21%.
Někde se to uvádí jako výhoda, ale je otázkou, zda ceny dodavatele nakonec nejsou i přes nižší DPH vyšší, než byste si sama byla schopná koupit stejné či podobné zařízení za nižší cenu (a to i při vyšším DPH).
tady nejde o to jestli to je nebo není s DPH..dodavatel by měl generovat zisk..tzn na každý materiál by si měl přihodit pár %...nicméně pokud vám nabízí výrobek dráž než si ho můžete koupit sama nebo si řekněte o slevu
DPH z DPH je zlodějna, nikoliv "generování zisku".
K otázce: Už jste na to firmu upozornili? Jak to vysvětluje? Někdy firmy opravdu zkoušejí, co zákazník ještě skousne...
Nic Vám nebrání nechat si udělat nabídku od více firem (a také by to bylo naprosto logické). Potom porovnávejte.
Prostě Vám dodavatel nabídl nějaký rozpočet s cenami..a Vy ho buď odsouhlasíte, nebo ne.
Jestli se Vám nějaká cena nezdá, můžete o ní licitovat, ale jsou typy zakázek (a materiálů), kde s Vámi nikdo licitovat nebude.
Setkal jsem se s nemálo výrobky, kde dodavatel ani stavební firmě cenu níže nedal..resp. dal cenu stejnou jako právě napřímo investorovi. Potom si tedy daný materiál (výrobek) můžete koupit napřímo (pokud s tím stavební firma bude souhlasit).
Úplně nejlepší jsou zákazníci kteří si koupí materiál po internetu, začnou si na základě návodů na internetu něco sami montovat, a pak zjistí že to nejede a zavolají řemeslníka který zjistí že špatnou montáží došlo k poškození výrobku na které se nevztahuje záruka.Takže ten hulvát řemeslník to nejenže nenamontuje dle představ zákazníka,ale dokonce si dovolí účtovat cestu a nějakou hodinu práce...
Kamilko, nechci se zastávat různých firem, ale napíši naši zkušenost. Máme firmu, která nakupuje materiál na velkoobchodě. Jsou tam uvedené ceny, které tak jako tak musíme zaplatit. Navrhnu třeba kotel. Podle smlouvy bychom kotel měli koupit od tohoto velkoobchodu. Jenže když kouknu na cenu internetovou, tak je cca o 10-15% levnější. Zákazník si tedy řekne, proč bych měl "kupovat" od řemeslníka, když ušetřím a tak koupí na internetu. Jenže si neuvědomuje, že řemeslník drží 2 roky záruku na tenhle kotel a když si ho koupí zákazník sám, tak záruka padá. Pro řemeslníka je to tedy jednodušší. Ale pro zákazníka ne. Musí si reklamaci vyřídit sám a ještě k tomu zavolat jiného řemeslníka,který to zadarmo dělat nebude a tak ve finále zaplatí víc, než je těch 10-15%, které jakoby ušetřil na začátku. A věřte, že z našich skoro 20tileté zkušenosti to bylo skoro 85% zákazníků, kteří si zařicoovací předměty kupovali lacino na internetu a pak po roce volali a prosili, že jim to netopí a jestli by řemeslník nepřijel honem, protože oni nemohou topit a to je už listopad a pod. Jenže i řemeslník má nasmlouvané zakázky a musel by si den nastavit na 30hodin aby mohl chodit po lidech, kteří v začátcích chtěli "ušetřit". A že se jich teď hrne před Vánoci dost a dost. Nechci se zastávat ani řemeslníků a ani lidí, co za každou cenu chtějí ušetřit. O to mi nejde. Ale Vemte rozum do hrsti a popřemýšlejte, PROČ jsou na internetu "levnější" materiály než v kamenném obchodě. Je to vlastně stejný princip jako když si stejné boty, jaké lze koupit ve značkovém obchodě, koupíte u vietnamců. Ušetříte, ale za jakou cenu
"Jenže si neuvědomuje, že řemeslník drží 2 roky záruku na tenhle kotel a když si ho koupí zákazník sám, tak záruka padá. " takovej kec jsem dlouho neslyšel..Řemeslník drží záruku na to co dodal popř. namontovat a zprovoznil. Když dodá kotel vč. montáže tak drží záruku za kotel i montáž. Když ho jen namontuje popř. zprovozní tak drží záruku jen za tu část. Nicméně je úplně jedno jestli potom kotel nebo cokoliv reklamujete přes řemeslníka nebo přes obchod kde ste to koupili..Vy zavoláte řemeslníkovi, že nejde kotel, on zavolá výrobci a výrobce výrobek opraví/vymění. Je to jen delegování práce na někoho jiného..řemeslník neudělá nic jiného navíc než to, že zvedne telefon a zavolá někomu dalšímu...nicméně je docela odvaha nabízet někomu za dodávku něčeho větší cenu než najde jinde..kor o 15%. Na to má řemeslník množstevní slevy u dodavatele.
a prosím, nesnažte se mě tu opravovat, že nemám pravdu...jsem zaměstnanec stavební firmy a takové věci řeším furt...
Nechci rozebírat celý článek, ale nemáte pravdu a nesouhlasím s Vámi. Záruku zákazník určitě má. Těch 85% zákazníků mělo jaké závady? Kotle nebo systému?
Přeji hezký den.
Milane, zatím z těch, co si kotel koupili z internetu (dovoz Polsko a pod.) Tak to byly závady jen kotle. A jsou různé, to by Vám odpověděl můj muž, já jsem jen fakturantka a námezdní síla právě na ty věci kolem. Na systém a zapojení samozřejmě drží záruku ten můj řemeslník , ale to pak samozřejmě musí zdarma opravit, ale to se vesměs moc nestává, vždy se snaží dělat tak, aby nemusel. A zákazník samozřejmě záruku na kotel z internetu má (jsem se blbě vyjádřila), ale co vím a řeším neustále, tak je to, že zákazník si musí sám zavolat na prodejnu, kde získal kotel, sám si musí vše rozebrat a dopravit kotel (PPL a nebo pod.) na určené místo. A nesčetněkrát se i stalo, že kotel sice malinko opravili (upravili) a pak ho poslali zákazníkovi, který by si ho měl sám namontovat a nebo zaplatit montážníka (řemeslníka) který oprvdu nemůže honem honem a jde to furt dokola. Vůbec nejde o to jak tu píše zaměstnanec KRTEK. Ale omlouvá ho to, že neví. Muž, když dodá kotel od velkoobchodu, tak má samozřejmě provizi, ale ta se vždy odvíjí od množství odebraného materiálu za rok. A pokud vím, tak to nejsou až zas tak závratné sumy.
Tedy já snad žiju na Marsu! Já jsem zvyklá, že na karmu, kotel, WAWky, a řadu dalších předmětů přijede opravář domů na záruční i pozáruční opravu.
Nikdy jsem neslyšela, že by někdo měl odmontovat kotel, dopravit k reklamaci a po vyřízení si jej zase sám namontovat.
(Pokusila jste "omluvit" jeden šlendrián jiným. Napařit na předmět zakoupený s DPH další DPH, tedy DPH z DPH je podle mne zlodějna. Nikoliv "generování zisku" nebo "držení záruky".)
Paní Ivzez, asi tam žijeme spolu, nebo pani athenaise® nerozumí problematice. V jednom má ale pravdu, když si koupím něco z Polsku, musím to reklamovat v Polsku. Nebo sehnat řemeslníka, který umí záruku i pro polské výrobky. Že by dnešní kotle byly tak poruchové, tomu nevěřím.
Respektuji ale názor paní athenaise®, která to vidí jen ze svého pohledu.
Ano Ivzez, to přijde, ale musí to být opravář,který má s firmou, která "vyrábí" ten konkrétní výrobek smlouvu, kterou výrobce uzavírá se servisní firmou . Možná to jen špatně vyjadřuji.
Když by jste si koupila na internetovém obchodě třeba sprchovou baterii,která se ukázala vadná, tak si ji při reklamaci musíte sama vymontovat ( a nebo zaplatit vymontování) zabalit a poslat zpět na internetový obchod s reklamačním listem. (přece nemůžete vinit ze špatně koupeného výrobku montážníka, který namontoval jen to, co jste si sama koupila)
Ale kdyby muž nakoupil baterii na velkoobchodě a zákazník mu zavolal, že v rámci záruky je něco špatně, tak muž dojede za zákazníkem , baterii vymontuje, odveze zpět na velkoobchod a reklamaci s velkoobchodem vyřídí. Pak se domluví se zákazníkem a opravenou (novou- která je pro zákazníka zdarma) namontuje zákazníkovi zpět a to také zadarmo - tedy pro zákazníka. Muž pak požaduje na výrobci náklady za opětovné namontování.
tady hážete jednu perlu za druhou..." ...tedy pro zákazníka. Muž pak požaduje na výrobci náklady za opětovné namontování" ..můžu vědět co jste za firmu? Takové netradiční praktiky jsou zajímavé..ti řemeslníci už neví co by chtěli proplatit..
..pokud koupím něco typu baterka, mobil a další drobné věci, tak to samozřejmě člověk odmontuje a pošle poštou na reklamaci kde má pak nárok i na proplacení nákladů spojených s dopravou na reklamaci...ale pokud je to něco jako kotel, pračka, televize..určitě to nikdo nebude posílat někde do kelu, naopak dojede člověk ze servisního střediska a opraví na místě.. ..a nepište mi tu nějaké cancy, že nevím...já ba naopak vím a moc dobře..to spíš vy v tom máte guláš...a pořádně velkej
souhlas s krtkem.
athenaise®
Prakticky si nedovedu představit postup, jaký popisujete. Reklamaci montážní firmě, přijede technik, odmontuje , dojede do velkoobchodu a tak firma reklamuje. Kde berete jistotu, že reklamace bude výměnou? Velkoobchod to taky překupuje od jiného velkoobchodu, popřípadě od výrobce. Takže to opravdu nemusí být tak, jak to popisujete.
.
Našla jsem v reklamačním řádu jedné nejmenované společnosti, obchodující po internetu. (sama mám osobní zkušenost).
Pokud značka zboží nemá autorizovaný servis, uplatněte reklamaci přímo u nás. Vyberte si jednu z možností:
Přineste zboží osobně do některé z našich prodejnách.
Pošlete zboží poštou či přepravní společností na adresu:
Internet... – Reklamační oddělení
Logistické centrum?
Prologis Park Jirny, Hala DC5, rampa 79
Poděbradská?
?
Na této adrese není možné vyřídit reklamaci osobně.
Pro rychlejší vyřízení reklamace doporučujeme přiložit doklad o koupi (faktura) a vyplněný reklamační list
Muž mi myčku sám zapojoval a taky odpojoval, myčku jsem musela zabalit tak, aby se cestou nemohla poškodit a poslala Gebruder Weis na uvedenou adresu.
přesně tak..pokud vás autorizovaný servis odkáže na prodejce tak se jedná o zboží, které není z české distribuce a nevztahují se na něj podmínky autorizovaného servisu..Pokud vám prodejce řekne, že zboží můžete reklamovat přímo u výrobce jedná se o autorizovaný servis...máti má třeba pračku bosch, kupovanou v Euronicsu a když se něco posralo, volali přímo Bosch servis a přijel borec a opravil na místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.