Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokartonový podhled v koupelně

Od: pajaj odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně montáže sádrokartonového stropu v koupelně. V koupelně plánuji obklady až po strop atady bych se chtěl zeptat jaký způsob instalace rastru je správný. Mám nějdříve obložit obklady a na ně přišroubovat UD profily? nebo profily nejdříve na zeď a k nim dotáhnout obklady?
Děkuji všem za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

3x

ne...nejdřív udělat SDK strop a pak obklady...

hodnocení

1x

vzhledově je to sice příšerné,ale když už ji se tak rozhodl,tak udělej nejdříve obklady a nebudeš muset dělat dořez u stropu,a na poslední obkládačku dáš spodní hranu sdk.

krtek66

to je zas jednou blbá rada..

1) každej obkladač, kterej u práce přemýšlí tak si to rozměří a dořez dává k podlaze a ne ke stropu. Samozřejmě někdy se to neobejde i bez dořezu stropu takže si tím nepomože.

2) když to nejdřív zaobkládá tak se mu pak špatně bude dělat ten SDK

3) jak potom nacpe mezi stěnu a hranu SDK desky ten tmel, aby ho mohl zahladit do ztracena? Bude špachtnou jebat do kachliček

kolik jsi takovych koupelen udelal ty mudrlante,jaky tmel,dava se tam silikon a urcite ne spachtli.ach jo.

krtek66

mezi boční hranu SDK desky a stěny se dává sádra..stejná jakou se spárují spoje...to se nanáší špachtlí...zespod desky a z boku stěny se potom přejede akrylem (standartní místnost)...pokud je to v koupelně tak mezi obklad a spodní hranu SDK desky se dává silikon..

*zed*konečně po 23-letech u sádrokartonu mne někdo poučil.jsem vyčerpaný,jdu na pivo, a odhlašuji odběr moudrostí z této otázky.

krtek66

Nj..člověk se furt učí...roky praxe ještě neznamenají odbornost:-D;)...to, že něco jde nějak udělat ještě neznamená, že to je správně...ten tvůj postup je možná technicky proveditelný, ale z hlediska náročnosti a pohodlnosti prací je úplně blbě... a to je většinou to, co oděluje techniky od řemeslníků (řemeslník se soustředí pouze na svoji část díla a nezajímá se o to, kdo přijde po něm a co tomu dalšímu způbobí za problémy)...však ať to tak udělá a pak řekne manželce, že do krásné nové zaobkládané koupelny, která má být po předání echt čistá a blýskat se...půjde montovat řezat SDK desky a potom tam ještě tmelit a brousit sádru, která dělá bordel jak prase..*alene* tak tě asi hned čváchne mokrou hadrou;)

instalater*
hodnocení

0x

Souhalsím s krtkem66 , jenom bych dodal , že pokud nemáte koupelnu dostatečně odvětrávanou ( což má málokdo ) nedával bych obklady až ke stropu , ale raději do výše futer.

pajaj
hodnocení

Jaký to má význam je dávat do výše zárubní? v koupelně mám jedno malé okno, jiné odvětrávání tam nemám.
Vzhledově bych asi raději až po strop.

instalater*

těch většinou 60 cm neobložené zdi nad zárubněmi do sebe obsorbují určitou vlhkost . Pokud tam máte okno kterým můžete větrat tak je to v pohodě i když v zimě ... Já osobně si v koupelně obložené po strop připadám jak v mražáku , ale to už je otázka každého z nás a mně nepřísluší do toho mluvit. Jenom mluvím o té technické stránce a o vyrovnávání vlhkosti v koupelně, které je spojeno i s plísní. ( plíseň se většinou projevuje na silikonech kolem vany či sprchového koutu. )

pajaj
hodnocení

no asi se spolehnu na okno a udělám to až po strop. Já bych tam stějné neměl ani těch 60 cm volnýho místa, Strop bude 2,25cm to už to dotáhnu úplně. Tak děkuji moc za informaci

krtek66

a víš o tom, že máš mít strop min. 2,30m...2,25m nepovoluje norma..a pokud tam budeš dávat bodovky tak musí být v celé koupelně na 12V a pokud budou ještě nad vanou tak s krytím IP44 ...teď nedávno jsem to řešil se známou:) ..její chlap jí taky bezmyšlenkovitě udělal snížený SDK strop v koupelně osadil světla nad vanu a všechno měl špatně...od profilů v SDK přes ty světla a výškou stropu konče..;)

pajaj
Bohužel mi dispozice neumožňuje udělat strop výše. Koupelna je ve starém kamenném maštalu. Se svítidly problém nevidím. Ty si budu vyrábět sám na 12v s krytim ip67.
krtek66

pokud je tam okno tak je to buřt...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]