Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s odpadem

Od: petrno odpovědí: 4 změna:
Dobrý den. Prosím o radu. Při vypouštění pračky se zvedá voda ve dřezu v kuchyni a bublá to. Může být ucpané potrubí? Odvětravaní se zdá ok. Jde o rodinný domek.Děkuji za odpovědi a rady.PetrNo

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

4x

Ano s největší pravděpodobností bude ucpané potrubí. Pokud máte pračku připojenou na sifon fřezu, tak tam bych byl s kyselinou velice opatrný můžete odpravit čerpadlo. . Pokud to tak máte , tak bych doporučoval prvně vyčistit sifon. Pokud to nepomůže tak oddělat hadici od pračky a díru v sifonu nějak zablendovat. Potom můžete zkoušet chemii. Já mám největší úspěchy s vřelou vodou a zvonem.( nemusíte odpojovat pračku) Prvně nastavím v bojleru vodu na max. ohřev a tím potom prohřeji trubky.Zároveň si nachystám ten největší hrnec a až voda vře , tak to proliju a pomáhám si u toho zvonem. (pozor na opaření) tuky se krásně uvolní a trubky se vyšlemují jak střeva u zabijačky. :) Dělám tak i průmyslový kuchyně. Pokud máte sifon do pračky zvlášť , tak se také snažte o oddělání hadice a zabledování sifonu. U podomítkovýho stačí za těsnění vsadit minci. U nadomítkovýho bych doporučoval koupit víčko PVC 32.

Právě mne napadlo , dejte do pračky litr octa a nastavte na vyvářku. Vyčistíte si pračku od vodního kamene a zároveň by vám to mohlo pomoci s tím odpadem.

sollik*

Jak radí instalater - pokud odpad ještě aspoň trochu odtéká použít postup který radí. Řešil jsem to samé doma, ale s odpadem ze dřezu a myčky. Tuky po poměrně dlohé trase ve zdivu protékají pod podlahou sklepa. Tam už se ale tak ochladí, že se tuk začne srážet a mě vybublávala voda ve dřezu v suterénní kuchyni. Pomohlo prošťouchnutí instalatérským perem a důkladné prolití horkou vodou. Následně jsem do odpadu nalil bakterie likvidující tuk a enzymy podporující rozklad. Je to sice daleko pomalejší způsob a též dražší než použití louhu (u toho pozor - s chladnoucí vodou se začítá i louh srážet ! takže důkladné prohřátí trubek před použitím je více než vhodné), ale musím říct, že odpad přestal bublat a voda odtéká bez problémů. Navíc to neničí potrubí a nezlikviduje užitečné bakterie v septiku nebo čističce (máte -li).

hodnocení

3x

Odpadní potrubí má určitě malý průtok. Je třeba je vyčistit, mechanicky nebo chemicky. Na chemické čištění používám Turbočistič Efekt, má výborný účinek, jen je třeba s ním zacházet opatrně, protože základní složka je louh sodný (NaOH), což je ostrá žíravina. Je třeba přesně dodržet Návod k použití. A během použití zakrýt dřez v kuchyni, jinak riskujete potřísnění okoli, což může vést minimálně k nevratným vzhledovým změnám v okolí dřezu.

hodnocení

3x

Dobrý den. Já používám Stura Facile. Je to asi něco podobného jak píše satam. Musí se s tím hodně opatrně, ale je to účinné. Litrová lahev stojí kolem 100,- Kč. Ne všude to mají, ale naposled jsem to kupoval v Hornbachu asi před 1,5 rokem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stura facile

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]