Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
je možné svářet topenářské trubky svářečkou s plněnou elektrodou? Nemyslím, ve velkém, ale třeba převaření trubek k novému kotli. Jde mi jednak o to, jestli tím jde svářet ve všech polohách a taky o to, jestli třeba kvůli strusce ve sváru není možné zajistit těsnost.
Držet autogen je v dnešní době velice drahá záležitost , tak k občasnému převaření trubek používám invertor. Lehký ,skladný. Používám hlavně u větších průměrů , kde se nedá dát svěrné šroubení a nebo jak píšete k převaření trubek ke kotli. Klidně i svářečku CO2. Problém mi to akorát dělá když musím vařit ,,na zrcátko". S autogenem mám přeci jenom čas si v těch nedostupných místech trošku pohrát a nemusím dovařovat,,špačky" . Kvůli špačkům - krátkým elektrodám musím častěji čistit strusku. ...Vzpomeňte si na ropovod Družba. jenom elektrikou a na rentgen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.