Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Mám natřít nečím spodek vozíků samonosné brány před instalací a čím, aby odolávali případé korozi co nejdéle?
Pořizuji samonosnou bránu. Vybetonovaný základ pro samonosnou bránu není dostatečně vyspádovaný a tudíž voda ze základu neodtéká ideálně, protože je spíše v rovině. Platle vozíků se budou instalovat přímo na beton a mezi betonem a platlí vozíků se bude zdržovat vlhkost. Vozíky jsou zinkované jen galvanicky, takže proti korozi to je ochrana jen krátkodobá.
Jaké opatření proti korozi spodních částí vozíků mám použít? Nějaký asfaltový lak nebo přímo napatlat ze spodu vozíků plamenem nahřátý asfalt z lepenky? Máte osobní zkušenost s asfaltovými nátěry? Nechtěl bych aby to bylo lepkavé.
Díky za rady.
Dobrý den,nevím kdo Vám takový nesmysl doporučil,vozíky mají kladky uloženy v samomazných ložiskách,držák kladek
jak uvádíte je pozinkovaný vč.celého těla.Po celou dobu provozu jsou vozíky uloženy a kryty v C profilu,takže není
důvod k nějaké zvýšené oxidaci.Přesto pokuď to chcete natřít tak nějakou základ.barvou ,nebo suříkem.V žádném
případě nedávejte asfalt,který by v horku mohl odkapat do C profilu a nalepit se na kladky a budete mít problém.
Až usadíte nosný profil na beton ,zatřete spáry Gutalexem(je v kartuši),dotáhněte šrouby a znovu zatřít spáry.Pak
nemusíte vodu řešit,jen když napadne v zimě více sněhu,tak jenom odmést z betonu,aby se nedostal do C profilu
a ke kladkám.
S pozdravem fero
Díky za nasměrování.
Jen pro pořádek: Vrchní část vozíků s kolečky schovanými v C-profilu v mém dotazu neřeším. Řeším tu spodní část vozíků - SPODNÍ platle vozíků, která bude v kontaktu s betonem - tu chci něčím před položením ošetřit. K této části (ploše platle) se už po položení na beton nedostanu. Tato část bude trpět vlhkostí nejvíce, protože může stát i ve vodě.
A co to je, prosím, GUTALEX? Google mi to odmítá najít.
A aby se nedostala voda mezi železo a beton, musel bych zatřít kromě okrajů i horní 4 díry kolem závit. tyčí. A na to existuje tmel či co, který ty horní díry utěsní? Ty jednotlivé díry k zatření tmelem můžou mít i přes 2cm čtvereční. Co na to utěsnění větších otvorů použít?
To znamená, když se rozhodnu pro utěsnování tmelem, tak žádný asfaltový nátěr nedávat, protože by už žádný tmel nepřilnul k asfaltovému nátěru. Uvažuju správně?
Jinak k šuříku se nedostanu a k nátěru lesklého pozinku základní barvou jsem skeptický - barva nechytne.
Dobrý den,nedivte se,že Googl nemůže najít,problém je v tom,že jsem to poplet za což se Vám omlouvám.Proto jsem
si raději došel pro kartuši přesně je to:"BOSTIK AQUA BLOCKER " a kupuji jej v Hornbachu.Po ztuhnutí zůstává pružný.
Tím můžete utěsnit i díry pro šrouby .Pokuď jde o barvu zůstal bych u suříku(je to oxid olova ),olovo a zinek se mají"rádi"
a myslím si,že by na konstrukci držel,nechá se koupit i v prášku a rozdělat ve fermeži.
S pozdravem fero
Klasické natírání základní atd. bych v tomto případě nepoužil. Něco na té bázi bitumenu ano, ale který přípravek je vhodný i na pozink? Myslím si, že i když je napsáno, že to chytne na kov, tak na pozink to může být problém. Někteří výrobci to v návodech zmiňují.
Moje původní úvaha byla použít nějaký přípravek pro spodek karosérie nebo něco od Parama jako např. Konkor 500, ale u toho Konkoru je výslovně napsáno, že se nehodí na pozink. A myslím si, že u ostatních asfaltových nátěrů to na pozink taky špatně chytá.
Matně si vzpomínám, ale nějak jsem to nezkoumal, že i původně tekutý a následně ztvrdnutý asfalt jde z nového pozinku odloupnout. A to je problém. Prostě na pozinku nedrží skoro nic. I od kováře natřený plot na žárový zinek se loupal.
Asi by to chtělo něco, co zůstane částečně takové voskové konzistence, ale aby se to po x letech deštěm nespláchlo.
Tak kvůli riziku bitumenové koroze na zinkových površích padá řešení s živičnými hmotami.
Zjišťuju, že jednoduché a dlouhodobé řešení neexistuje. Jedině asi komaxit nebo zbrousit beton, aby byl vyspádovaný.
Reznou vám platle vozíků? Pokud nereznou ani po 10 letech, tak čím to je, že nereznou?
To máte všichni mezeru mezi betonem a platlí vozíků?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.