Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrvaná klika ze dveří

Od: revers odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,vyrvala se mi klika poněvadž ji na této straně dveří drží pár šroubků zapuštěných cca 3-5 mm...Nevím kdo tyto dveře vymyslel *bum*nevím jak tam kliku znova přidělat.Drží na podobném plechu jako je u zámku.Kitovat je podle mně blbost,jestli nejak vypodložit kouskem dřeva? ale aby to nejlépe nebylo moc znát...předem díky za pomoc.

Vyrvaná klika ze dveří

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Copak vymyšlený je to dobře - jenže takhle to vypadá, když to realizuje Pat za asistence Mata.

Ta rozetová klika totiž vyžaduje tak adekvátní zámek - tedy takový, který má pro ni připravené otvory a pak se to sešroubuje svorníkovými šrouby skrz dveře.

Prostě toto, co je na fotce je naprostá prasečina

doplněno 16.11.17 14:17:

Tady je to i s návodem

kovani-design.cz/...

doplněno 16.11.17 14:21:

A tady jsou vidět příklady zámků vhodných pro rozety - musí mít vedle otvoru kliky dva menší otvory, kterými prochází ony svorníky. Bez těchto otvorů v zámku se svorníky použit nedají - a holt se to naprasí na krátký vruty, anžto dlouhý z falcový strany dveří nevyjdou. Pak se to urve velice snadno

revers
hodnocení

Souhlasím že to je prasečina,mě se hnedka nezdálo že ty mini šroubky mají udržet kliku.Z druhé strany to je v pohodě,tam jsou dveře asi 2 cm široké.Díky za odkazy,ale není mi zcela jasné jak to funguje.Ty díry v tom zámku jsou jak jsem označil? A tu krytku ty kliky drží nějaké kovové úchyty?

Vyrvaná klika ze dveří #2
mnd®

Ale potřebujete na vložku FAB.To co sem dáváte fotky je něco jiného.Jestli seženete na FAB-ku v těchto rozměrech?

Ano, ty díry jsou přesně takové, které jsem zmínil v předchozím příspěvku. Pak už se nekonají žádné kovové úchyty, ale dveřní křídlo se naférovku provrtá vrtákem prům.7mm, tak, aby ty vrtané díry procházely těmi dírami v zámku - to je dobré pečlivě odměřit. Při vrtání zámek vyndávám, protože nechci, aby se do jeho mechanismu nasvinily piliny z vrtání.

No a pak se použijí svorníkové šrouby - bývají součástí balení klik, nebo se dají koupit za závratné tři pětky :)

rajkovani.cz/...

ssss

Budete se asi divit, ale u nás jsou podobné kliky(žluté), ale ty nemají žádné propojovací šrouby skrz dveře. Tím také i myslím, že nemají aní žádné otvory pro ty šrouby skrz dveře. Vím, že existují s těmy otvory, ale tyhle to nemají ani z výroby. A také se takto vytrhávají ze dveří. Pod tím krytem u kliky je plastové kolečko, ve kterém je péro, které vrací kliku zpět.

Já vše demontuji, a to péro vyřadím( zruším to vracení kliky zpět.). Pak našroubuji šrouby zpět, ale do jiného místa, kde jsou dveře v pořádku. A jen tak mimochodem, ty dceře jsou ze dřevotřísky, která se dá škrábat nehtem.

111®
hodnocení

0x

myslím že se prodává krycí plech, nebo bych si nechal ustřihnout třeba nerez, ale plech by měl být k dostání možná i větší přes kliku i zámek..

revers
hodnocení

Raději bych kdyby šla ta dřevěná plocha u kliky zpevnit dřevem,měl jsem ještě vyfotit tu urvanou kliku...přidám fotku večer.

krtek66

jedině zakitovat..a znovu přidělat kliku..

revers
hodnocení

Budou pak ty šroubečky v tom kitu držet,aby se za to nevzalo a nezůstala klika v ruce znova? Můžete doporučit nějaký vhodný?

pecenkav*
hodnocení

0x

Kdyby tam byly ty kliky nasazená správně, tak by se nic nevytrhlo.

Na fotce je vidět, že čtyřhlan z protější kliky kouká málo, tím pádem nedosáhne v té vyndané klice až pod červíka, takže klika nemohla být tím červíkem zajištěná, navíc to vypadá podle fotky že ten čtyřhran je tam nasazený vzhůru nohama, takže by ten červík čtyřhran neroztahoval dostatečně, Pokud by tohle bylo udělaný správně, pak by ty šroubečky stačily, protože by držely už jenom samotnou krytku a ne celý tah za kliku.

revers

Ale ted jsem na to kouknul doma"přikládám fota"ta klika je napevno přidělaná k tý krytce...tak že když se veme za kliku,je v tý krytce nějaký péro které má dost silný tah a ten působí na ty chudáky šroubky...to je jasný že se to muselo vyrvat.Zároven je pravda že ten čtyřhran z této strany ani nedosáhne k červíčku na klice,tak ta síla při otevření šla jenom do těch šroubků...

Vyrvaná klika ze dveří #3
Vyrvaná klika ze dveří #4

hodnocení

0x

Viděl jsem už hodně, ale tohle ještě ne. To opravdu dělal Pat a Mat.

Naštěstí, při troše šikovnosti to půjde dobře opravit. většinu schová štítek, tak není třeba spravovat vše, nýbrž jen ten malý kousek, co je nahoře uštípnutý a vykukuje přes štítek. Opatrně to podmáznout lepidlem, nejlépe nějakou disperzí, stáhnout svěrkou, klidne přes noc a při pečlivý práci to bude zachráněný. Pak pořádně, za pomoci šroubů skrz, namontovat kliku zpátky a bude to dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]