Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím doporučte mi někdo kuchyńský robot, hnětač na kynuté těsto.. Nemusí mlít maso, ani mixovat, ale jde mi hlavně o hnětení kynutého těsta a šlehání. Nějaký typ, co není zbytečně předražený, ale je dost silný na hnětení. Je to čistě do normální 5-ti členné domácnosti , ale bohužel s omezeným rozpočtem. Děkuji
V současné době používám na hnětení kynutého těsta pekárnu. Dříve jsem v ní hodně pekla, te´d slouží už jen na to hnětení. Mám starou pekárnu Eta Siesta, dá se v ní zadělat až z 0,5 kg mouky. To může být v případě větší rodiny problém. Občas uvažuji o koupi nového robota, ale nový robot je veliký, má mnoho zbytečných funkcí. A celokovový je drahý.
Na šlehání používám starý elektrický šlehač AEG, vypadá přibližně takto.
Tip od kamaráda - po Vánocích a hlavně v lednu je prý dobré projít zastavázny a bazary, mnoha lidem v tu dobu dojdou peníze a zbavují se nových nevhodných dárků. Zboží je tam nové a levné.
Už jen smutně vzpomínám na starý elektrický robot Eta.
Také se přidám. V žádném jiném zařízení neuděláte takové kynuté těsto jako v domácí pekárně. A to z toho důvodu, že při kynutí těsta si pekárna sama dohřívá a udržuje stálou teplotu. Moje pekárna zvládne zadělat z 800 dkg mouky, což je dost i pro větší rodinu. Ke šlehání mám ruční šlehač Bosch.
Také používám domácí pekárnu. 800 g mouky a ještě se mi nestalo, že by se nějaké těsto nepovedlo. Dělám v něm těsta na buchty a vánočku a koláče a kynuté knedlíky, prostě všechna kynutá těsta, která pak vyndám a dále upotřebím podle toho co chci dělat. Je to opravdu tím, že těsto se nejenom dobře prohněte, ale pekárna neustále zahřívá nádobu na adekvátní teplotu. Já mám Eta Harmony + a už ji používám intenzivně asi 4 roky. Až se rozbije, určitě si koupím tu samou. Jestli ji ještě seženu. Jinak mám robot s hnětacím hákem a šlehací metlou a ještě jiné možnosti. Značka Profesor, také velmi dobře těsto uhněte, ale musím u toho stát, zatímco u pekárny stát nemusím. Nasypu suroviny, zapnu a nechám pracovat. Když je hotovo, zapípá.
Tohle je ten robot. okay.cz/...
Také už ho mám kolem 4 let a nemám s ním žádné problémy. A tady ho máte v "rozbaleno"levnější. jediné co nepoužívám jsou ty nástavce na těstoviny, to se mi neosvědčilo, jinak všechno funguje naprosto bezvadně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.