Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu - nad stropem neni nic

Od: hladas* odpovědí: 4 změna:

Zdravíčko přátelé, měl bych dotázek. V domě máme přistavěnou chodbičku, která má strop z hurdysek + asi škvára? která se na mě sypala a z druhé strany lepenka a v zimě mráz a v létě teplo tzn venkovní prostranství.

Nyní dotaz: Jakým způsobem zateplit? Polystyrén jsem zavrhl kvůli kondenzaci par. Napadlo mě udělat ze sádráče strop a do vzniklého prostoru izol vatu. Šlo by to? Nevíte někdo i postup? Jestli parozábranu či ne, jak upevnit tu izol vatu atd.

Předem díky za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Hladasi,jedna ze zásad,podle kterých se zateplení provádí,je to,že se materiál,který má malý prostup tepla,připevní ze strany venkovní,jak už se tu zmiňuje Milan.V diskuzích se to už mnohokrát probíralo.V podstatě je lhostejné,jaký izolační prostředek použiješ.Ale cesta vede v položení pod střešní krytinu.Jinak ti hrozí problémy vlhnutí stropní konstrukce.Parozábana by samozřejmě byla nutná pod konečnou úpravou(sádrošem) uvnitř.Má za úkol zmenšit průchod vlhkého vzduchu do konstrukce.

JABRAKA

hodnocení

0x
Kam chcet dát polyš? "Polystyrén jsem zavrhl kvůli kondenzaci par." KDEPAK TO BUDE KONDENZOVAT?
Nejlepší by bylo zateplení na studené straně, to je na střeše. Pokud budete zateplevat vatou ze spodu, tak to bude jako v podkroví!
SDK, folie, rošt, ODVĚTRÁNÍ, hurdisky, škvára lepenka, reflexol.
Zkuste namalovat řez, na kolik vytápíte chodbičku?
hladas*

Polyst: všude, kde jsem četl, tam psali, že pokud se dá zevnitř na stěnu polystyrén, tak je problém mezi zdí a tím polystyrénem, že tam bude rozíl teplot a může to plesnivět. Na chodbičku na střecu to nepůjde, protože to původní majitelé měli plánované jako terasu. Tu ale v nejbližších letech dělat nebudem. Je hromada jiných prací :( . V řezu přesně nevím co je ale jsou tam hurdisky, pak nějaká ta "škvára" či co a nad tim jestli nejaký beton? a pak lepenka

když nevím rozměr, abych navrhl optimální řešení, ale obecně: Zavěsit SDK konstrukci s parotěsnou zábranou, dostatečně zaizolovanou. Nad vatou udělat odvětrání, aby měla kudy vlhkost odejít z vaty. Nedělá Vám na střeše lepenka boule? Čím máte ošetřenu lepenku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]