Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajimam byt, ale najemci jsou hlucni

Od: nata* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

nedavno jsem si koupila byt s cilem ho pronajimat. V byte bydli tri studentky, pod nimi starsi pani. A uz cely mesic tato pani a jeji syn se mi stezujou, ze tyto studentky rusi nocni klid, coz ja vedet nemuzu. Jednou mi jeji syn volal ve 3 hodiny noci s tim, ze holky kecaji a neda se usnout. Dalsi den jsem jela ke slecnam, to nejakym rozumnym zpusobem vyresit. Rekly, ze se ticho povidaly, a prece maji pravo v noci se povidat, ale pry nerusily. Pak jsem dostala dopis od pani, ze holky rusi a jsou to "prasata a zver..atd".

Ale ani jednou nevolala policii, coz ji pokazde doporucuji.

Poradte, prosim, jak to mam resit? Proc vola me? Prece nenesu odpovednost za chovani studentek. A hlavne, porad se to nepotvrdilo, jestli opravdu rusi nebo ne. To spis vypada tak, ze tato pani rusi me svymi dopisy, volani a sms, a tvrdi, ze je to muj problem, za to muzu ja, jako majitelka bytu.

Ted jeste navic mi napsal jeji syn vyhrozovaci e-mail, ve kterem se jedna o zákon č. 258/2000Sb, a tvrdi, ze kvuli ruseni v nocni dobe, musel svou maminku odvezt do nemocnice, a samozrejme za to muzu ja.

Dekuji za rady, preji pekny den a dobre sousedy :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý ten,

to Vám nezávidím, ale zůstala bych u doporučování, ať v případě problému volají policii. Za studentky nijak nezodpovídate, tak ať si trhnou nohou. Klidně jim řekněte, že si nepřejete žádné sms a e-maily.

schery*
hodnocení

0x

Vážená paní,pokud je byt váš,tak opravdu zodpovídáte za to,co se děje ve vašem bytě,který jste pronajala.Měla by jste mít sepsanou smlouvu s podnájemníky,že v případě rušení klidu a porušení určitých pravidel,na kterých jste se dohodli-okmažitě rušíte s podnájemníky smlovu,bez vrácení finací za pronájem.

Pokud jsou podnájemníci v klidu a sousedé vás neustále obtěžují,tak je to jasný případ-ZÁVISTI.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]