Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sada šroubováků

Od: cesmina* odpovědí: 7 změna:

Tak manžel zase hledal křížový šroubovák.Nakonec ho našel.No a protože je teť ta delší doba bez poštovného ,tak mu nějakou tu sadu koupím k vánocům.Koukala jsem na net,ale stejně bych byla ráda kdyby mi někdo z místních kutilů mohl nějakou kvalitní doporučit.Děkuji.Cesmína

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
mám poměrně dost různých šroubováků, počínaje klasickými a konče třeba šroubováky s výměnnými bity (špičkami) a celkově mi jich za život prošlo rukama spousty, od těch nejlevnějších až po ty speciální (tím myslím třeba šroubováky se šestihranem pro možnost nasazení plochého klíče jako páky při povolování) a profesionální. Na základě této zkušenosti si dovolím tvrdit, že pro běžného kutila a příležitostného profesionála při dodržování určitých pravidel stačí šroubováky jako třeba tyto ( sada v kufříku) nebo tyto ( sada ve stojánku /...). Mám obě verze - kufřík je v pojízdné dílně a stojánek je doma (volně) a po domě ho přemisťuju podle potřeby. Obojí zakoupeno v LIDLu, stojánek mám cca 5let, kufřík cca 2roky, obojí bez problémů. S těnito sadami řeším cca 95 běžných věcí, mám samozřejmě i sady různých "speciálů s výměnnými bity, ale ty používám minimálně a pak šroubováky na "hrubou"práci (to jsou šroubováky klasické, s dříkem průchozím skrz rukověť atd., do kterých se dá v případě potřeby i uhodit kladivem).
Každé nářadí vydrží podle toho jak se k němu člověk chová. U šroubováků typu těch v sadách (s černou tvrdou špičkou) je potřeba dodržovat třeba to, že se do nich nesmí tlouct a nesmí se použít jako páčidlo, což jsou bohužel zlozvyky naučené ze starých typů šroubováků. Na tohle je třeba používat šroubováky s průchozím dříkem, případně nějaké speciály na to stavěné (a taky patřičně podle toho drahé). Ty speciály se vzhledem k ceně běžnému kutilovi nemají šanci nikdy zaplatit.
Když se začaly před roky objevovat šroubováky s výměnnými bity, taky jsem se na nějaké z nich chytil. Pokud to nebylo "bláto"na vyhození ihned (takové ty typicky velmi levné sady), mám je dodnes, ale vzhledem k tomu, že ty bity musím pořád hlídat, abych je někde nezapomněl, používám je minimálně. Takže ty tak kutilovi na použití 2x ročně v paneláku ano, jinak ne.

Souhlasím že ten lidl musí jako základ pro domácí použití bez problémů stačit.

hodnocení

0x

Šroubováky pro elektro, domácnost, auto? Používané často? Nebo jen občas? Pro kutila - hodinářství, modely? Šroubováků je obrovské množství...jděte raději spolu do obchodu "na šroubováky", málokdy se strefíte do potřeb druhého...a kvalitní šroubováky nejsou zadarmo...

doplněno 13.11.17 16:12:

A pokud chcete šroubováky na dotažení kliky, pak můžete "něco"vybrat, ale Fieldmann nedoporučuji...po osobní zkušenosti...

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlepší dárek je tento nástroj.

JABRAKA

onlineshop.cz/...

Je to věc názoru, ale "T-šroubovák" bych nechtěl ani zadarmo. Pokud nemá ráčnu, je to naprosto nepraktické provedení, které je spíš pro zlost a znepříjemňuje práci. Navíc uvedená cena za celou obsáhlou sadu odpovídá tak ceně jednoho samostatného kvalitnějšího šroubováku. Takže o kvalitě bych dost pochyboval.

doplněno 14.11.17 09:08:

Je fakt, že pokud manžel tazatelky musel šroubovák dlouho hledat, asi ho moc často nepoužívá ;). Takže by mu i to levnější provedení asi stačilo. Ovšem v tom případě je zbytečné kupovat velkou sadu, protože z ní pravděpodobně využije 2 - 3 kousky.

instalater*
hodnocení

0x

Já doporučuji Fieldmann . S tím se člověk aspoň nenadře. Rozpadne se dřív než začneš dělat.

Jak už tu bylo řečeno dobré a kvalitní nářadí je velice drahé a bylo by asi lepší , kdyby si ho manžel vybral sám. Mně se různým způsobem sešlo doma asi 50 šroubováků , ale používám jich asi jenom 5 jelikož ostatní stojí za prd.

cesmina*
hodnocení

Tak Vám pánové děkuji.A ještě doplním ,že hledá ,protože si nepamatuje kde ho minule nechal a tak se ptá mě .Já to také nevím .Ale měla jsem nějaké jakoby svoje ,ale ty už mi taky někam založil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]