Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Koupil jsem si řezačku s ložiskovým pojezdem. Poměr cena výkon je u ní parádní.
Má jen jednu "vadu" na kráse a to vyvýšenou hranu uprostřed (šipka na obrázku) asi 5 cm dlouhou, kterou tvoří ocelový plíšek. Celé šasi je jinak z duralu, jen tahle hranka z asi 0,5 mm ocel. plechu.
Problém s ní je při nařezávání menšího, např. 15 cm starého obkladu (žlutého, vyrobeného za socíku).
Při nařezávání se obklad zlomí, protože právě hrana vytváří nerovnost a mezeru mezi dlážkou a řezačkou a tlak na dlážku kolečkem pak způsobí její zlomení.
Máte někdo tuto řezačku? Prodává ji pod svoji značkou více firem - Extool, Festa atd. Můj názor je, že ten plíšek je zde pro lámání dlažby a aby se neodíral duralový vyvýšený střed.
Pak by ale, podle mě, měl být ocelový plíšek po celé délce řezačky, ne jen cca 5 cm na konci. Co vy na to, jak byste tohle řešili?
Díky
Promiňte, zapomněl jsem dodat, že po celé délce ve středu je vyvýšená duralová hrana, jen na konci u dorazu je ještě přidělán ocelý plíšek, viz nákres a foto. Porstě mi zde ten ocelový plech nedává moc smysl, když je po celé délce ve středu řezačky vystouplá duralová hrana.
Když jsem zkoušel řezat i lámat uprostřed řezačky na duralovém středu, bylo vše v pohodě, nic se nelámalo.
@ladinpraha: Máte asi pravdu, silnější dlažba by mohla při lámání duralový střed poškodit. Nezbude mi, než si vyrobit předsazený doraz např. z dubového dřeva a lámat tenké dlaždičky mimo ocelový plíšek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.