Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlavní uzávěry vody

Od: katkav odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně hlavních uzávěrů v bytě. Byslím nyní v pronajatém bytě, kde jsem se dnes pokoušela zregulovat průtok vody, zdál se mi příliš slabý. Při otáčení s hlavními kohouty - viz foto, se nepodařilo průtok zesílit, ale hlavně z nich začala kapat voda, ne nijak silně, ale kapka do minuty se tam utvoří. Je to tím, že jsem kohouty dnes otáčela a potřebují se zase usadit, nebo mám začít plašit?
Děkuji za jakékoliv reakce, Katka.

Hlavní uzávěry vody

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím, bydlíte v pronajatém bytě , tak je to věc pronajímatele. Řešte to s ním. To že je malý průtok nemusí být tím , že je ventil přiškrcen, ale s velkou pravděpodobností to můžou být perlátory zanesené nečistotou a vodním kamenem. Perlátor je to sítko na konci ramínka baterky. Zkuste vytočit sprchovou růžici a uvidíte jakým proudem vám poteče voda. Pokud větším než z ramínka tak je to ten perlátor. Perlátor stojí 10-20 kč

Co se týče netěsnosti ventilu, tak je to ucpávkou. Jak už tu správně psal magdon je to ta matice jak ukazuje šipka , kterou stačí trošku přitáhnout , ale je možné, že se to samo zatáhne, tak že raději chviličku počkat.

Ty ventily jak píše satan a dodává obrázek jsou ta nejhorší varianta. Ty co tam jsou patří mezi jedny z nejlepších a stačí vyměnit vřeteno - asi 110,- za kus.

Na vašem místě bych kontaktoval pronajímatele a domluvil se s ním na výměně vřeten do ventilu. Je to hlavně v jeho zájmu. Já pronajímám pár bytů a nový nájemce musí předemnou odzkoušet uzávěry vody , plynu, vidět kde je hlavní jistič a znát číslo mého účtu. :)

Kateřina je moc pěkné jméno. *pusa*

hodnocení

0x
Tak plašit extra nemusíte, ale je evidentní, že ani jeden z ventilů již není zcela těsný.

hodnocení

0x

Slabý průtok vody bude způsoben malým tlakem vody a s tím asi nic nenaděláte. Podle toho, jak ty kohouty vypadají, tam máte asi velmi tvrdou vodu, takže potrubí může být zarostlé vodním kamenem (i když je to u plastu málo pravděpodobné).

Je pravděpodobné, že když to necháte tak, netěsnost se po pár dnech opět zanese vodním kamenem a kapání přestane. Ovšem není to to pravé řešení. Na těch kohoutech je vidět, že to není poprvé, co z nich voda kape. Můžete se pokusit lehce dotáhnout matici, na kterou ukazuje šipka, ale pokud to nepůjde, nebo to nepomůže, bude potřeba vyměnit celou kuželku kohoutu. Stojí pár korun a šikovný kutil to dokáže během pár minut. Akorát je problém, že se bude muset zavřít a vypustit celá stoupačka. Bylo by sice lepší vyměnit celý kohout za modernější, ale to už je náročnější a navíc pod blombami vodoměrů.

Hlavní uzávěry vody #2

hodnocení

0x

1. Hlavní uzávěry vody v bytě nejsou určeny k regulaci průtoku vody, ale pouze k uzavření a otevření přítoku, tj. používají se pouze v obou krajních polohách. Moderní uzávěry už jsou tak řešené.

2. Na vašem místě bych investoval nějaký čas a pár korun a nechal ty uzávěry vyměnit za moderní plastové, popř. i kovové, viz příloha.

Hlavní uzávěry vody #3
Hlavní uzávěry vody #4
tomas11*

tak opravou ucpávky u kohoutu si instalatér neb zručný kutil poradí raz dva , ale k lepšímu průtoku to asi nepomůže , bude to zarostlé ale spíše přicpané sítka .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]