Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodatečná hydroizolace ve starém domě pomoc!

Od: vstek odpovědí: 1 změna:

Dobrý den. Mám problém, se kterým potřebuji poradit. Starý 100 letý cihlový dům, ve kterém jsem pomocí injektáží provedl u vnějších stěn hydroizolaci, ale vnitřní příčky jsou bez ochrany. Při pokusu o výměnu staré plovoucí podlahy v přízemí jsem narazil na fakt, že pod laminátovou podlahou a miralonem byla rozpadající se dřevotřísková deska 2cm , která byla původně položena na betonu. Zdá se, že beton byl dříve natřen asfaltem , ale momentálně je navlhlý a na povrchu měkký. Co je dál pod betonem opravdu netuším, ale nevím, jestli mám dělat průzkumnou sondu. Místnost je využívána příležitostně jako pracovna, domácí tělocvična případně místnost pro hosty. Existuje nějaké pokud možno rychlé řešení, jak do cca 3 cm vrstvy, kterou mám k dispozici zapracovat hydroizolaci, vyrovnávací vrstvu a plovoucí podlahu? Napadlo mě přebrousit beton, penetrovat, natřít tekutou lepenkou, OSB desku 18mm (případně bez OSB) , hobru (případně dvě vrstvy 5mm hobry) a laminátovou podlahu. Nebo navařit IPU místo té tekuté lepenky. Chápu, že nejlepší řešení by bylo bourat starý beton a vytvořit podlahu zgruntu jako u nového domu. To bohužel za provozu a svépomocí není řešitelné. Děkuji za dobré rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud beton není narušený,pak stačí jen oškrábat a navařit lepenku.(IPU)Je nutno ji i spojit se stěnami.Příčky podříznout a izolovat také.Napojit na podlahové krytí.piokud to výškově vyjde,tak přidat něco polystyrenu a potěr,nebo spíše desku RIGIDUR

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]