Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastřešení pergoly

Od: verunka* odpovědí: 10 změna:
Mám dotaz, čím zastřešit pergolu, o rozměrech 4 x 5 m2. Je postavená u domu, s orientací jih, západ, sever. Uvažujeme o onduline nebo marlonu. Zda použít průhledný materiál, nebo neprůhledný. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Dobrý je polykarbonát, deska 6 mm tlustá skoro není vidět. Ale záleží na stylu, ve kterém máte pergolu postavenou. A taky polykarbonátové desky nejsou nic laciného. Ovšem vydrží neskutečné věci.
Hezký den.

Jo, i já mám dobrou zkušenost s tímto materiálem, mám tzv. kouřové a je to docela fain. Je jen třeba udělat dostatečně hustý podkladní rastr, protože je to lehká, pružná, ale velká plocha. Nejen kvůli větru, ale také kvůli sněhu. Jediné, co mne hněte je, že ač mám konce utěsněny, přesto se v některých dutinkách objevují škvoři, kteří tam za slunce hynou, neb zřejmě neumí couvat. Kroupy to zatím přežilo vždy, ale mám zastřešení teprve pět let ( cca 5 x 4 m - síla 80 mm )...

Ta síla, já vím. Pouze 8 milimetrů( ! ) mělo samozřejmě být...

*hi*

tesyk*
hodnocení

0x
Já použil Marlon s perličkou a zatím to vydrželo všechno i když po tom lezu*smich* a to mám 110kg! Ovšem tenkrát neměli hnědý, tak jsem zespoda přichytil rákos a je príma stín.

kibiky*
hodnocení

0x
Dobrý je taky lexan.
al bunda*
Lexan je polykarbonát. To jen pro Tvoji informaci.
Hezký den.
verunka*
hodnocení

Pergola je postavená, a stále ještě nevíme co se zastřešením. Nahoře jsou hranoly (12 x 8 cm), cca 50 cm od sebe. Orientace jih, západ, sever. Pro hezký vnitřní pohled jsme vymysleli rákos, který bychom pokládáli přímo na hranoly a následné vrchní zastřešení. Stále váháme, zda-li marlon, makrolon, či jiný materiál. Bereme v úvahu velikost plochy (a zatížení sněhu), jak i cenu, tak i vlastní provedení. Nevíme jestli rákos se musí pokládat, nebo zpevňovat ještě laťkami, a zda je možné následně na toto dát nějaký polykarbonát nebo něco jiného. Další varianta je položit polykarbonát a dodatečně připevňovat zevnitř rákos. Poraďte prosím, jak to vidíte vy.Verunka.

verunka*
hodnocení

Děkuji za vaše náměty. Pergola je postavená, a stále ještě nevíme co se zastřešením. Nahoře je udělený rošt z hranolů (12 x 8 cm), cca 50 cm od sebe. Pro hezký vnitřní pohled jsme vymysleli rákos, který bychom pokládáli přímo na rošt a následné vrchní zastřešení. Stále váháme, zda-li marlon, makrolon, či jiný materiál. Bereme v úvahu jak velikost plochy (a zatížení sněhu), jak i cenu. Poraďte prosím, jak to vidíte vy. verunka.

263
hodnocení

0x
Nemáte někdo zkušenosti kde by se dal koupit kousek Lexanu (asi 0,6 x 0,6m, tlouštky 6mm)? Děkuji za odpověď
al bunda*
To záleží, odkud jste. Třeba tady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]