Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zředění ztuhlého kokosového oleje

Od: jozunost* odpovědí: 9 změna:

ahoj v poradně- Koupil jsem si kokosový olej v krabičce který je ale mírně ztuhlý ale já jej potřebuji aby byl v tekutém stavu protože jej budu dávkovat kapátkem.Budu jej užívat pro lékařské účely pro vnitřní užívání.Protože jej musím dlouhodobě uchovávat tak ho mám v lednici. Ale tím pádem mi ale ztuhne a já nemohu použít kapátko na odměření. Když jej mírně zahřeji tak je z něj normální olej - což bych potřeboval já abych nemusel vždy před každým použitím znovu ohřívat. Prosím někoho kdo má nějakou zkušenost a nebo ví jak tento olej ,(který je při pokojové teplotě ztuhlý) nějakou úpravou třeba tepelnou a něčím naředit?. Děkuji za všechny doporučení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Ten olej nemusí být v ledničce, stačí v uzavřené lahvi nebo sklenici, v temnu a při pokojové teplotě. Olej v MW asi neohřeješ, ohřívaná látka musí obsahovat vodu - v tom je princip. Přinejhorším si ho můžeš ohřát na vodní lázni.

jozunost*
hodnocení

omlouvám se dodatečně že jsem nenapsal všechno-ale protože se jedná o olej z léčivého konopného výtažku v kokosovém oleji tak aby u něj byla dodržena podmínka co nejdelší životnoosti tak ten olej byl měl být v ledičce nebo mrazáku...

S tím ohřevem v mikrovlnce bych řekl - tak to zkuste. Ale neřeknu, protože byste si ještě zapálil barák.

111®
hodnocení

0x

podle mne je nejlépe kus oddělit a dát si ho do lahvičky do lednice a pro potřeu pak v mirovlnce ohřá nebo v teplé vodě.

hodnocení

0x

S kokosovým olejem mám takovouto zkušenost, zakoupila v Makrovegetu, není v krabičce, ale ve sklenici, asi jako bývá med. Dočetla jsem se, že nemusí být v lednici. Donesla jsem ho tuhý a tak je stále i v kuchyni. Dělám si takový údajně zdravý nápoj a tam se dává lžička kokosového oleje. Takže dám lžičku oleje do vlažného nápoje a čeká, až se rozpustí. Ještě tam patří lžička medu a lžička jablečného octa. Dává se to do zázvorového čaje. S tím kapátkem nevím, musí to být opravdu tak přesné?

doplněno 11.11.17 12:52:

Myslím si, že z mikrovlnky to pak již bude zcela bezcená surovina. Tu lahvičku bych postavila do teplé vody, ne horké. V mikrovlnce se potraviny mění na mrtvou hmotu.

Kokosový olej je živý?

doplněno 11.11.17 18:12:

A on vzniká otočením kohoutku na kokosovníku?

ra252, živá strava je taková, která neprošla tepelnou úpravou.

72mona3*

Koukla jsem na kokosový olej, který mám doma. Je panenský. Lisovaný za studena. Strava RAW je považována za "živou", protože není tepelně upravována. Maximálně do 45°C. A kokosový olej kapalní již při mnohem nižší teplotě. Takže obrazně řečeno, opravdu se vyrábí otočením kohoutku na kokosovníku *smich* No, aspoň ten lepší. M.

pb®
hodnocení

0x

Prosté a jednoduché, malou část co spotřebujete do pár dní nechat ve skříňce při pokojové teplotě, aby neztuhl a zbytek do ledničky. Sám píšete o dlouhodobém uchovávání. Jsou látky, které při přepravě musí být neustále pod bodem mrazu a jsou takové, které se můžou poslat normálně, ale pak si je dáte do mrazáku. A tohle bude to samé. Za pár dní se účinné látky nedegradují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]