Nejste přihlášen/a.
ahoj v poradně- Koupil jsem si kokosový olej v krabičce který je ale mírně ztuhlý ale já jej potřebuji aby byl v tekutém stavu protože jej budu dávkovat kapátkem.Budu jej užívat pro lékařské účely pro vnitřní užívání.Protože jej musím dlouhodobě uchovávat tak ho mám v lednici. Ale tím pádem mi ale ztuhne a já nemohu použít kapátko na odměření. Když jej mírně zahřeji tak je z něj normální olej - což bych potřeboval já abych nemusel vždy před každým použitím znovu ohřívat. Prosím někoho kdo má nějakou zkušenost a nebo ví jak tento olej ,(který je při pokojové teplotě ztuhlý) nějakou úpravou třeba tepelnou a něčím naředit?. Děkuji za všechny doporučení.
Ten olej nemusí být v ledničce, stačí v uzavřené lahvi nebo sklenici, v temnu a při pokojové teplotě. Olej v MW asi neohřeješ, ohřívaná látka musí obsahovat vodu - v tom je princip. Přinejhorším si ho můžeš ohřát na vodní lázni.
omlouvám se dodatečně že jsem nenapsal všechno-ale protože se jedná o olej z léčivého konopného výtažku v kokosovém oleji tak aby u něj byla dodržena podmínka co nejdelší životnoosti tak ten olej byl měl být v ledičce nebo mrazáku...
podle mne je nejlépe kus oddělit a dát si ho do lahvičky do lednice a pro potřeu pak v mirovlnce ohřá nebo v teplé vodě.
S kokosovým olejem mám takovouto zkušenost, zakoupila v Makrovegetu, není v krabičce, ale ve sklenici, asi jako bývá med. Dočetla jsem se, že nemusí být v lednici. Donesla jsem ho tuhý a tak je stále i v kuchyni. Dělám si takový údajně zdravý nápoj a tam se dává lžička kokosového oleje. Takže dám lžičku oleje do vlažného nápoje a čeká, až se rozpustí. Ještě tam patří lžička medu a lžička jablečného octa. Dává se to do zázvorového čaje. S tím kapátkem nevím, musí to být opravdu tak přesné?
Myslím si, že z mikrovlnky to pak již bude zcela bezcená surovina. Tu lahvičku bych postavila do teplé vody, ne horké. V mikrovlnce se potraviny mění na mrtvou hmotu.
Koukla jsem na kokosový olej, který mám doma. Je panenský. Lisovaný za studena. Strava RAW je považována za "živou", protože není tepelně upravována. Maximálně do 45°C. A kokosový olej kapalní již při mnohem nižší teplotě. Takže obrazně řečeno, opravdu se vyrábí otočením kohoutku na kokosovníku No, aspoň ten lepší. M.
Prosté a jednoduché, malou část co spotřebujete do pár dní nechat ve skříňce při pokojové teplotě, aby neztuhl a zbytek do ledničky. Sám píšete o dlouhodobém uchovávání. Jsou látky, které při přepravě musí být neustále pod bodem mrazu a jsou takové, které se můžou poslat normálně, ale pak si je dáte do mrazáku. A tohle bude to samé. Za pár dní se účinné látky nedegradují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.