Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závada na bojleru na vodu

Od: hanacalkovska odpovědí: 7 změna:

Dobrýden cca měsíc syčí mě trubky vedoucí k bojleru, prosím co z touto závadou? Děkuji čalkovská

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 11. 11. 2017 15:48:30
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Já bych volala opraváře. A hned, nikoliv až po měsíci.

hodnocení

0x
Já z toho popisu že Vám "měsíc syčí trubky vedoucí k bojleru" opravdu moudrý nejsem.
Možná je kolem těch trubek ovinutý had..

hodnocení

0x

U elektrického může syčet pojistný ventil, pokud syčí plynový, je to povel k ústupu! Ale co jiného vám poradit než: volejte opraváře?

hodnocení

0x
No může taky protékat pojistný ventil.

hodnocení

0x

Syčí stále, při ohřevu,při puštěné vodě?

figurek*
hodnocení

0x

no já si především myslím, že i na hodně laicky položenou otázku se dá odpovědět aspoň trochu inteligentně.

Vám nesyčí trubky, ale topné těleso bojleru. To jen po trubkách se ten zvuk nese ven.

Co se běžně stává : Topné těleso je zanesené vodním kamenem a přehřívá se. Voda kolem něj neproudí plunule a přehřívá se taky. Expanduje na páru a ta se puklinami ve vodním kameni tlačí ven do vody. Výsledkem je syčivý zvuk, ve kterém se ozývá hlasitější praskání. Není tomu tak i u vás?

instalater*
hodnocení

0x

Pokud máte od pojišťovacího ventilu hadičku přímo do odpadu , tak ji vytáhněte a podívejte se , jestli neuniká voda která by mohla tento zvuk vytvářet. Pokud uniká a jak říkáte , že to trvá měsíc, tak dřív než se půjdete podívat na vodoměr si dejte velkého panáka. *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]