Nejste přihlášen/a.
dobrý večer planuji vyměmit okna na verandě a nevím jaky profil a dodavatele si vybrat mam 3 nabídky
REHAU BRILLANT DESIGN od artokna Brno
Schüco Corona CT70 Rondo od sedma Brno
Veka od G+M Hrušovany n/j
Máte někdo skušenosti s těmito profily nebo dodavateli nebo jiné. Nejvýhodnější cenově je Artokna i rehau nezní špatně ale prej ty okna skládají v Polsku a hlavně neznám nikoho kdo by měl od nich okna , ani jsem je nenašel diskusi na netu Dik moc M.
několikrát do týdne se objeví v různých fórech toto téma. Vždy odpovím stejně. Neexistují špatná okna, neexistují ty nejlepší okna. Je jen špatná práce řemeslníka, špatný výběr investora.
Musel by jste poptal alespoň 50 firem, zjistit něco o oknech. Rám by měl být zateplen a trojsklosklo.
Pamatujte, že ty nejlepší okna má každý doma, přeci si někdo nepořídí domů ty špatné.
doplněno 16.10.09 10:11:trojsko 4/16/4/16/4
stafan,okna Veka se nebortí,nevypadávají,ale pokroucené olištování a to,že nejdou po měsíci užívání bez násilí otvírat/zavírat mi přeci jen nepřipadá zcela normální.Ale samozřejmě toto mohla způsobit montážní firma,ona ta parta,co to montovala u mě,taky nebyla žádná hitparáda,ale vše funguje.
Pane,,nestastnik", tak to je jiné kafe. Zde jsme, dle mého názoru, u podstaty věci. Je-li odfliknutá práce, tak můžou být okna pozlacené, a stejně budou problémy. Já si na montážní firmu stěžovat nemohu. Majitel osobně kontroloval minimálně jednou denně své pracovníky, osobně mi předál ukončenou práci a fyzicky odzkoušel všechny okna. Zednické práce byly taktéž, z mé strany, bez připomínek. Do dnešního dne, tj.více jak půl roku po instalaci oken, se žádné závady neprojevily. Uvidíme jak se budou okna chovat přes a po zimě. Taktéž jsem zvědav jak se projeví tolik diskutované dvoj a trojskla, jelikož mám instalované oba typy. Hyn sa hukáže.
Dobrý den,
jen takový poznatek k proklamovaným trojsklům...
Samozřejmě souhlasím s tím, že izolační vlastnosti trojskel jsou lepší, o tom žádná, ono to taky skvěle vypadá že... 0.6 trojsklo oproti 1.1 dvojslko... skoro dvojnásobek ... ale...
Uvedu můj konkrétní případ.
Nechával sjem si dělat výpočet tepelné uspory pro různé variace. Celková úspora pro trojsklo vyšla o cca 3% vyšší než pro klasické dvojslko U=1.1.
Což v mém případě při navýšení 26 oken každé příplatek v průměru 1000 za trojslko při roční platbě cca 80 tis za topení (spočítané pro dvojslko 1.1) uspoří za rok 2400. Čili jestli počítám správně v ideálním světě se mi navýšená investice do trojskla vrátí za necelých 11 let. 11 let, kdy díky o 33% větší tíze trojskla je mnohem větší pravděpodobnost vzniku závad jak na profilu tak na kování, což návratnost investice ještě poněkud prodlouží.
Matematika v rukou prodejců se opět ukázala jako mocná čarodějka, kdy propagovaných skoro 50% se ve výsledku změní na pouhé 3%.
Takže "JEDINĚ TROJSKLO" je pro hodně případů, mimo nějakých novostaveb nebo kompletních rekonstrukcí s předpokladem "teď a navždy" opět pěkná past na lidi a pouhý marketingový trik.
Ještě poznamenám, že výpočty úspory jsem neřešil sám, ale dělala je vybraná projekční kancelář.
Přesně na toto jsem čekal, na cenu trojskla. Ještě další napíše že váha skla je hrozná,.
Je dokázáno na mnoha případech, že dobrým výběrem a dobrým vyjednáním dosáhnete cenu u trojkel nižší jak u dvojskel. Toto není argument. Ale respektuji Váš názor.
Tak ještě změna ohledně celkové úspory trojsklo / dvojsklo. 3% uvedené výše...to je dohromady ještě s dalšíma změnama jiných zateplení, které jsou zde nepodstatné.
Každopádně čistě rozdíl DVOJSKLO vs. TROJSKLO vyšel 1.2% což je naprosto směšné.
Bohužel asi nejsem dobrý vyjednavač. Srazil jsem sice cenu u některých výrobců více jak o 30 tis, čili u jistého způsobu uvažování (nevím jestli je to ten váš) by se dalo říci že "trojskla jsou za cenu původních dvojskel", akorát že takto se to počítat nedá už z toho prostého důvodu, že cena dvojskel se vyjednáváním rozněž snížila, čili... nevím jak to počítáte vy, ale mi trojskla stejně nebo levněji než dvojskla ne a ne vyjít...
Mimochodem rád bych znal váš argument ohledně zmiňované váhy. Protože větší váha je prostě fakt... limituje to max. vyrobní rozměry a výběr kování aby to vydrželo tu námahu, nebo snad ne?,
Já o trojskle skutečně uvažoval, ale poté co mi to spočetli mi to příjde co se týče úspory tepla jako zbytečnost a jediná výhoda může být tak maximálně v útlumu hluku.
počítám-li běžné sklo 4mm, tak je nárust o 10kg na metr. Jelikož při trojsklech chci i silný zateplený rám, tak není důvod se obávat váhy.
Nevím, jak Vám, ale mi se zdá deset kg na metr navíc docela velká přítěž. Pokud se nad tím zamyslím, tak vidím dva panty na křídlu po dvou samořezných šroubcích, držící na dvou milimetrech závitu ve výztuze vypodložených tří milimetrovou vrstvou plastu. Zdá se vám toto jako dostatečný spoj pro 10 resp. 5kg (u půl metr.) navíc k těm stávajícím 25/12? kg křídla?
Do pasivního domu snad, ale do běžných starších domů byť zateplených zbytečný luxus. Ve Favoritu taky nepotřebuju klimatizaci.
Někdy se mi zdá, že to všudypřítomné mediálně neustále doporučované šetření člověka zbavuje svobody a radosti ze života. Neustále pachtění za nějakou prezentovanou úsporou v praxi častou pouze iluzorní a co z toho?
Okna od VEKA má známý nově instalována v bytě a je to hrůza.REHAU je dobrá značka,ale pozor je REHAU a REHAU.Jinak mohu doporučit FINSTRAL,mám je po celém domě (19 oken) a pohoda.Záruka 10 let.
Nemám nic proti FINSTRALU, ale zajímala by mne ta hrůza jdoucí z oken VEKA. Co je tím myšleno, vypadavají z rámu , bortí se, nejdou otevřit, není přes ně vidět? Já osobně mám okna VEKA (10 ks) vyrobené v Polsku, instalované českou firmou a žádná hrůza mne prozatím nejímá. Zaruka sice jen 7 let, ale jinak vše v pohodě.
DOBRÝ DEN , FINSTRAL DODAVATELE PLASTOVÝCH OKEN VELKOU REKLAMAU SI DĚLÁ TÍM ŽE DÁVÁ NA OKNA ZÁRUKU 10LET.
ZÁM PANÍ CO MÁ OD TÉTO SPOLEČNOSTI PLASTOVÉ OKNA . VEŘILA JI A TAK VÝMĚNU LPLASTOVÝCH OKEN SVĚŘILA PRÁVĚ TÉTO FIRMĚ . PO ROCE SE PANÍ OLOUPALA KLIKA A TAK JI CHTĚLA REKLAMOVAT ... KLIKA ...FIRMA NABÍZÍ 10LET ZÁRUKU ...SE ZDÁ ŽE BY TO NEMĚL BÝT PROBLÉ... REKLAMACE ALE BYLA ZAMÍTNUTA .
ASI JE LEPE ZJISTI NA CO VŠECHNO FIRMY DÁVAJÍ ZÁRU NEŽ SI OD NICH NĚCO POŘÍDÍTE .
Výrobců oken jsou stovky montážních firem možná tisíce "v dnešní době montuje okna kdejaký jouda" a profilů ze kterých se okna vyrábějí je pár.Nechápu co spustu lidí me proti Polským oknům připomíná mi to jednu ze scének z Pelíšků kdyby na oknech bylo napsáno že jsou vyrobená v USA tak jsou dobrá ale kdyby tam bylo Polsko tak jsou špatná.
Každopádně to chce si zjistit nějaké reference jak o výrobci oken tak o a to je asi nejduležitější o firmě která okna bude montovat protože i sebelepší okna vám montér muže zmrvit.
Já mám dobré zkušenosti s výrobcem Hoco mají svuj profil a velmi dobré kování ale pokud vás tlačí cena tak klidně i Polské výrobky profil Gelan atd.Nejduležitější je montáž
Nechci polská okna zobecňovat, ale s polskýmy okny dováženými k nám je to jednoduché. Někdy profil který má mít z vnější strany 3mm (podle německé specifikace) je nemá, ale má míň, jindy zase výztuha, která například u oken vyrobených u nás má 2mm má u polské výroby 1mm, apod.
Ty dovozce polských oken jsem navštívil profily na vlastní oči viděl a přeměřil. Z toho důvodu jsem automaticky ze seznamu vyškrtl profily jako Rehau Euro 70, které jsou takto šizené u všech firem, které jsem navštívil a které tyto profily prodávají, a u většiny firem i Rehau Brillant.
To samé se týka většiny profilů aluplast (minimálně na Severní Moravě).
Do nebe volající je, že se všichni chvástají tím, že používají německé profily, vystavují německé certifikáty a pak zjistíte, že okna jsou montovaná v Polsku s levnějšími díly a méně náročnou kontrolou kvality nebo hůř profily jsou dokonce vyráběné v Polsku.
I když není ve vašem seznamu, VARUJI před firmou OKNOSTYL z Blanska (pobočky má po celé ČR).
Kvalita oken po stránce funkčnosti bezproblémová, přístup firmy po uhrazení platby naprosto katastrofální!
výměnu porouchané žaluzie jsme řešili téměř tři měsíce, jakýkoliv dotaz nebo žádost se táhne týdny. jedním slovem hrůza a děs.
Firma evidentně funguje stylem "zákazníku zaplať a pak už po nás nic nechtěj". děsím se chvíle, že by se na oknech něco porouchalo a měla by mi to tahle banda ignorantů opravovat. to abych raději okenní otvor zatloukl prkny...
bohužel jsem v době potřeby instalace oken neměl v okolí nikoho, kdo by někoho doporučil po vlastní zkušenosti, vybrali jsme tedy z nabídek asi deseti firem, takže dnes už jen doufám, že okna budou sloužit slušnou řádku let a s touto firmou už nebudu muset jakkoliv komunikovat
Kvalita a dobrá cena? .S Jordánem jsou problémy,pokud budete chtít něco vyreklamovat. spotrebitele.info/...
před pár lety na paneláku stovky oken Deceuninck. O žádným zásadním problému nevím. Ale vyrábějí se ještě?asi jo.ale už sem o nich moc neslyšel, možná mají nějakou novou značku. Tehdy je nabízela renomovaná vetší stavební firma zabývající se revitalizacemi, na které dokonce měla své užitné vzory. (nejmenuji, nejsem reklamní agent) .Mira
Vyrabeji se stale, ale i jejich TOP okna maji vnejsi stenu 2,5mm cili kategorie B. A k tomu ve srovnani s konkurenci i slabsi vyztuhu... Asi nejsou spatna, ale dneska ve srovnani s konkurenci nic moc.
Dobrý večer.Společnost Artokna nabízí polská plastová okna.Nevaruji Vás,ale naopak.I my jsme firma zabívající se montáží plastových oken.I my máme Okna REHAU.Vzhledem k realizovaným zakázkám můžu jen doporučit.Máme spoustu spokojených zákazníků a 0 raklamací.Mýty o nekvalitních oknech jsou jen frází českých kšeftmanů,kteří nabízejí polská okna a přitom je uvádí jako česká.Na takovéto prodejce pozor(vlastní zkušenost).Naopak kdo se netají okny z Polska,nic neskrývá.
Mam okna rehau brilant-potize s montazi-spatne vypenene parapety vnejsi i vnitrni-ale jiz opraveno. JInak spokojenost. Chtela bych se zeptat proc jsou po ranu okna ted v tomto pocasi opocena zvenku ne cela-zevnitr asi 1 cm,v loznici vice-ale je mala a mam zatazene zaluzie a jeste zatahovacku kvuli svetlu z ulice-jestli nekdo vi?-dekuji
Dobrý den,
hned na začátek chci zdůranit, že nejsem ani zaměstananec ani dealer firmy, o které budu psát. Jestli chcete opravdu spolehlivou kvalitu, obraťte se na firmu RI OKNA Bzenec. Požadujte profil SALAMANDER STREAMLINE ELEGANT. Dostanete cenovou nabídku, která určitě nebude levnější, než od firem, které uvádíte, ale je to opravdu prvotřídní materiál a firma vyrábí velmi kvalitně. Ještě jednou podotýkám, že s firmou nemám vůbec nic společné, pouze za 15 let praxe jsem už nějaké to okno viděl. Zdravím a přeji mnoho štěstí při rozhodování.
Dobrý den, podívejte se prosím na stránky: petecki.eu/.... největší velmi moderní výroba oken v polsku kde se vyrábějí okna do celé evropy a mýty o dvou jakostech nejsou vůbec pravdivé. taková výroba v čechách není. není vše špatné co je polské. dlouholeté montážní zkušenosti - jen DOPORUČUJI. jak je možné že naše zkušebny vydaly všechny certifikáty a firma je registrována v zelené úspoře?
Dobrý den, nechci tvrdit ze vse polske je špatné, to určitě není pravda, každopádně, viděl jsem na vlastní oči Profil Rehau Euro70 (který firma dodávala namísto Brilantu... Rehau jako Rehau, ze) vyrobený v Polsku a byl tenčí a měl tenčí a menší výztuhu, než je deklarováno na webu výrobce. Dále jsem mel moznost porovnat Salamander Streamline ceský a polský. Polský měl výztuhu místo 2mm 1mm. A tato okna jsou prodávana za stejné ceny jako nešizená ceská. Takže mi prominte, ale stojím za tím, že tam rozdíl je a pořádný.
Mám okna od Světa oken, bez problémová, super práce montérů. Jen vás při podpisu smlouvy a kalkulaci ceny "zapomenou" upozornit, že zednické práce se platí zvlášť až zednické firmě. Na sítě proti hmyzu je 50%sleva, žaluzie zdarma. Já jsem spokojená.
liduš, souhlas, práve dnes jsem jednal s pobočkou Svítkov-Pardubice a pohoda.
Ale sleva 50% je nic neříkající. Žaluzie nejsou zdarma, ale jsou již v ceně okna.
Take se musim znovu a znovu usmivat kdyz se me nekdo pta, jake mas okna? Kolik komor? a Kolik % ti dali slevu . Asi jako kdyz zenska vybira auto podle barvy (zeny doufam prominou )
Co udela prodejce kdyz mu lidi ke vsem oknum nekupuji zaluzie? Da je zdarma a jejich cenu prida k cene okna. A kdo by si pak nevzal zaluzie, kdyz jsou ZDARMA.
Jojo, je to zajímavé, jak se někteří výrobci s 50% slevou dostanou na uplne stejnou cenu jako jini bez slevy, ze .
My máme okna 5ti komorová okna gealan ( 7 oken+ 2 žaluzie+síť) za asi 53000 od firmy freezart a spokojenost
Nevím proč se pořád řeší počet komor. O tom to prostě vůbec není, jde o celkové tepelné hodnoty celého okna, tedy čím nížší Uw, tak tím lépe. Když vyškrtneme dovozce polských oken, a že těch bohužel je, přes profily nižší kvality, což je např. Gealan (mnohdy polský a mnohdy recyklát), Aluplast (u nás v republice hlavně z Polska), Veku, apod, tak stále zůstává docela kvalitní nabídka. Já bych volil mezi kvalitními německými profily, osvědčené Schüco, Trocal, Rehau Geneo apod. Poptat se a zjistit si kvalitu montáže a samotné firmy také není na škodu.
Poptal bych všechny renomované firmy, na které bych si zrovna vzpoměl.
Cenu Vám naordinují dle aktuálních slev, akcí, síli a směru větru - kdo dá vyšší cenu, dá větší slevu (takže se přes všemožné, nesmyslné konstanty dostanou tam, kam potřebují).
Mě například vyšel nejlevněji Oknotherm, rodičům IQ okna, kamarádovi Okna Macek.
Ve výsledku jsou to všechno profily Veka (nebo jak se to jmenuje), které se liší jen kováním, které je téměř totožné a kvalitní asi ve všech případech.
Já bych nevybíral podle profilu,ale šířky profilu a tepelného koeficientu.A obrovsky důležitá je kvalita montáže .Tou se dá i kvalitní profil zničit.Takže kvalitní firmu se SKUŠENÝMI montážníky (ne nějaké zedníky na živnosťák)a vstřícností řešit reklamace.
U nás to vyhrála fy.Kolomazník a hlavně i proto,že kompletně vyřizuje vše kolem dotace.I když to pro nás znamenalo navíc zateplit půdu minerální vlnou.
Dobrý den my jsme spokojeni, bydlíme v Brně v centru v novostvbě a když jsme se do ní nastěhovali, tak už tu byli okna od nich a nemáme s tím žádné probléme, přes zimu nemusíme ani moc topit, okna jsou opravdu kvalitní neutiká němi teplo, tak jako v předešlém bytě, kde byl veliký nedostatek a neustále němi táhlo, jsme museli i přstěhovat dětský pokoj, poněvaďž postel nemohla být u okna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.