Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedská závist a udávání na úřadech

Od: petusa* odpovědí: 14 změna:

Zdravím Vás všechny co se setkali s podobným problémem jako já. Bydlím s rodiči na vesnici, kde máme už 8 let pozemek vedený jako stavební místo. Přes jednen volný pozemek máme sousedy, kteří až letos dokončili všechny stavební a terenní upravy A mají hotovo, nasázeli si kolem domu kaktusy a palny a v současné době dělají vsem kolem jen samé naschváli. V době kdy oni stavěli, tak stále chodily s prosbou o pujčení nějakého nařadí a materiální pomoci, že je sobota a obchod je zavřený.Vždy jsme se jim smažili vyjít vstříc.Jestě nedávno si nechali bagrovat bazén, a to jim nesmrdělo? bagr měl asi vodíkový pohon :). V současné době, kdy začínám planovat stavbu rodiného domu se sousedi obrátili z ničeho nic zády a vadí jim když na vlatním pozemku projedu traktorem, když jedu poorat pole,( pole je vzdáleno 80m), že jim to smrdí, nebo když si z lesa dovezu dřevo na topení, tak to jim také vadí, vadí jim že v sobotu dopoledne si to drěvo chci pořezat( kdy jindy když v tydnu chodím do večera do práce), tak na me z okna huláká že co si to dovoluji dělat, že je ruším... Jednou na nás vlítli, že vsechny práce máme dělat ručně a nepřevážet nic traktorem nebo ani terrou vari, že jim to hrozně smrdí.Volali dokonce i projektantovi, že si nepřejí aby se kolem nich stavělo, že jim ten dum 20m vzdálený bude stínit. Netrvalo dlouho a šli udavat na obecní úřad a životní prostředí, že občas jedeme po svém vlastním pozemku. Tam jim odpověli, že na vesnici traktory a zemědělská technika jezdí. Kam toto muže až zajít? co máme dělat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marrttiinna
hodnocení

3x

Kdysi jsem četla na špatné sousedy velice parádní radu. Domluvit se s cikánama,takovou rodinkou s 6-8 dětmi,poprosit je aby došli na návštěvu až budou na zahradě sousedi a aby byli velmi hluční. Prostě fiktivní jakoby prohlídka domu a pozemku, že jim ho chci prodat a oni mají vážný zájem. Pak sousedům říct že uvažujeme o stěhování,třeba by to pomohlo.

hodnocení

2x

Co byste měli dělat - nic. Kromě jediného - ověřte si na obecním úřadě, jestli neexistuje nějaká místní vyhláška o regulaci hlučných činností (to k tomu řezání dřeva).

dylin
hodnocení

2x

Tipl bych to na kované paneláčníky... to jsou lidi, co přitáhnou z města na vesnici a myslí si, že se z nich všichni potetentují. Udělají si bazén, altánek s grillem a myslí si, jak si budou žít v oáze klidu. Jenže na vesnici se vždycky dřelo a vždycky tam byl smrad a hluk. Asi s tím nic neuděláte, jen si můžete odplivnout.

hodnocení

2x

Máte smůlu na sousedy. Ale nejste v tom sama. Také se mi stalo něco, čeho dodnes lituji. Přišel nový soused a potřeboval opravovat a zvyšovat střechu, protože tam chtěl vybudovat podkrovní místnosti. K tomu potřeboval můj souhlas a podpis, aby mohli dělníci vstoupit i na mou střechu, část ji rozebrat a pak zase samozřejmě složit zpátky. Já blbec enormní jsem podepsala, protože jsem neviděla důvod k tomu, abych se vzpírala a hlavně jsem nechtěla kazit sousedské vztahy hned ze začátku. No a pak jsem viděla to tóčo. Rozebrali půlku mé střechy, bordel naházeli dovnitř mé půdy, maltu a všelijaký odpad a když jsem šla za sousedem, tak na mne řval, ať si to vyřídím s těma dělníkama já. Že co mu je do toho. Navíc to trvalo několik dní a já měla půl střechy bez tašek a přišla bouře a oni to vůbec nezajistili. Musela jsem volat komisi, aby zjistili škody, protože lilo přímo na mou půdu. Ta jim uložila nějakou pokutu, byl tady řev a dodnes mám s tím sousedem problémy. Vyklubal se z něho úplný kretén, který dělá problémy všem. Teda i s tou sousedkou, kterou má z druhé strany. Ale jemu pak došly peníze, tu střechu sice dodělali, ale potřebují dokončit jiné práce s tím spojené a to bez toho, aby zase šli přes mou střechu nepůjde. Jenomže k tomu já už souhlas nedám. Takže mu to tam chátrá. No a on chodí a nenávistně na mne čumí a když může, tak dělá různé naschvály. Já ho ostentativně ignoruji a ty jeho blboučké naschvály přehlížím, protože to ho štve nejvíc. On se snaží mne provokovat, aby se mohl hádat. Jenomže já ho mám přečteného a nereaguji. Tak se pokuste chovat také tak. Jestli neděláte nic, co by oni mohli napadnout podle práva, tak je ignorujte a klidně pokračujte dělat to, co potřebujete. Když tenhle idiot něco pokřikuje, já pokračuji v tom co dělám, jako kdyby tam vůlbec nikdo nebyl. To ho přivádí do stavů, že plive směrem kde jsem, což naprosto přehlížím, protože takový kretén mi nemůže zkazit dobrou náladu.

pt®
hodnocení

1x

Asi bych jim řekla, že pokud chtěli mít ticho a klid, měli si postavit své bydlení někde na samotě, daleko od lidí, daleko od civilizace (jenže to by se zřejmě zase neměli komu na samotě chlubit, že mají palmy a bazén), ale rozhodi se stavět a bydlet v civilizaci, tak musí strpět druhému to, co druzí strpěli jim, když oni budovali své bydlení. Nenechejte se vyprovokovat, neuznalí, sobečtí a hloupí lidé se občas vynoří i v naší blízkosti. Je třeba je ignorovat, dělat si svoje, dodržovat zákon a jinak ať Vám políbí...protože, kdo rozumu nemá, jakoby zdraví neměl, jsou prostě nemocní svou sebestředností, svou pýchou ani o tom nevědí. Holt každému není dáno...tak pevné nervy, zachovejte klid a mějte radost z vašeho budování domova...pt

marfusa*
hodnocení

1x

Měli jsme nový křovinořez. Žádný ze sousedů takový vynález neměl a tak na nás ve dvě odpoledne pokřikovali, že nemůžou spát. Teď ho mají všichni a spějí dobře. Ani motorová pila, ta jejich jim nevadí. To jsou lidé mimo relitu. Jsou schopni vykládat hrozné hovadiny.

fik
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @admin z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od administrátora 10. 11. 2017 13:31:33
! Pravidlo Z7: je zakázáno poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.

iz*
hodnocení

0x

Sousedská závist?

alma

Zdravím, souhlasím s ivzez. To je opravdu jen sousedská závist. Čím jsou lidi bohatší tím víc chtějí a závist je potom dvojnásobna. Nesnáší když se jim člověk vyrovnáva a jak se těm bohatým někdo začne vyrovnávat, tak se vám mstí a dělají vše proto aby se vám nevedlo. Já jsem obyčejná žena a vedle nás žijí sousedi kteří začli před desetilety podnikat daří se jim ale přesto neunesou když mi jako obyčejní lidi děláme něco na zahradě např. jezírko, skalku okrásnou apod. hned se vám začnou mstít že jste si vůbec dovolila zvelebovat zahrádku. Druhý den ráno jsem vstala a sousedi mi přes noc hodili pod okno hnůj a listí od liskovky asi kolečko a druhý den soused slídil pozoroval nás za barákem jak budeme reagovat.

Já jsem zavolala starostovi požádala jsem ho aby se přijel podívat k nám na zahradu co nám sousedi hodili schválně pod okno že mám podezření na souseda protože nikdo tam nemá ze sousedu velký hnůj na zahradě jen on. Starosta si to zapsal a předá to přestupkové komisi. Když soused viděl u nás na zahradě starostu tak hned nasedl do auta a odjel na chatu leknul se, že starosta k nim půjde zvonit aby mu promluvil do duše jaký to je s prominutím hulvát. Jen kroutil pan starosta hlavou co to máme za nechutnýho a škodolibého souseda.

Bohužel závist je špatná a zlá vlastnost člověka. Je mi z toho smutno kam a kde se vytratila slušnost a vzájemná tolerance v dnešní době. Proč je tolik nenávisti a závisti mezi lidmi a dobro vymizelo?

Přeji všem pevné nervy co mají zlé a závistivé sousedy hlavně se nenechat zahnat od nich do kouta. Hezký den.

iz*

Mýlíte se, nesouhlasíte se mnou. Já v tom totiž závist nevidím. Vidím tam sobectví (chtějí mít klid), ale závist ne. Vadí mi "rozšířené svádění všeho na závist", případně na "českou závistivost".

Obojí je nesmysl. Já závist neznám → u sebe ani u nikoho ve svém okolí. A myslím, že kdyby se nad tím zamyslela většina lidí, zjistila by, že jsou s tou "závistí" vedle (že je příčina v něčem jiném).

eivlis*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @strejc z důvodu porušení pravidel poradny. ]

tomaslad*
hodnocení

0x

Easy. Napište dotaz na svou radnici. Dostanete odpověď zřejmě v tomto + - obdobném duchu níže.

Pak to pošlete sousedům doporučeným dopisem s dodejkou, ať se oni projdou na poštu a srovnáte si navíc vzájemně komunikační level - odvoláte se na úřad, že nic nezakazuje : )

...

Dobrý den,
>
>prosím o sdělení, jaká obecně závazná vyhláška omezuje provádění hlučných
>činností o svátcích a v neděli, kdy byla vydána a od kdy platí pro oblast
>MČ Praha XXX.
>
>Děkuji za odpověď, XXX
>
>Odpověď:
>
>Dobrý den, paní XXX,
>
>děkujeme za Váš dotaz, na nějž odpovídá Ing. XXX z Oddělení
>životního prostředí OVDŽP našeho úřadu:
>
>Obecně závazná vyhláška obce, která by omezovala provádění hlučných činností
>o svátcích a o nedělích, nebyla hlavním městem Prahou vydána. Pro vysvětlení
>této tématiky dále uvádíme:
>
>Hygienické limity hluku v chráněných venkovních prostorech, chráněných
>venkovních prostorech staveb a chráněných vnitřních prostorech staveb
>upravuje nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými
>účinky hluku a vibrací.
>
>Pokud by se jednalo o hluk ze stavební činnosti, je možno obrátit se na
>stavební úřad s dotazem, jak byl hluk ze stavební činnosti řešen při
>povolování stavby. Jedním z dotčených orgánů při povolování staveb je z
>hlediska ochrany před nepříznivými účinky hluku Hygienická stanice hlavního
>města Prahy, která v závazném stanovisku vliv hluku ze stavební činnosti
>zohledňuje a případně stanoví limitující podmínky pro provádění stavby.
>
>Pokud se nejedná o hluk ze stavební činnosti, hluk z dopravy, hluk ze
>stacionárních zdrojů (větrání, vytápění) a další, tedy o činnosti podléhají
>vyhlášce o ochraně zdraví, spadají případně hlučné činnosti spojené s běžným
>užíváním bytu, bytového domu, rodinného domu do ochrany soukromého práva
>(občanský zákoník) a jsou tedy spíše záležitostí vzájemné dohody a
>ohleduplnosti.
>
>S pozdravem
>
>XXX, vedoucí oddělení

tondac*
hodnocení

0x

Při dalším ataku řekněte sousedovi, že Vás kamarád přesvědčuje, ať mu pozemek prodáte na pilu, že si tuto drobnou podnikatelskou činnost na radnici prosadí.A že jestli Vás bude dál bezdůvodně obtěžovat, tak to uděláte ... ;)

jurajjuraj*
hodnocení

0x

zjisti si jestli nemate vyhlasku ze nesmite o vikendech delat kraval , pokud neni tak priste souseda posli vis kde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]