Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju na už natřený sloupek přivařit doraz vrátek z plocháče (2,5 x 15 cm). Ten mám obroušený, obrousím i barvu na sloupku (tam, kde budu svářet). Můžu připojit zemnící svorku na ten plocháč, když budu svařovat kousek od ní? Nevadí jí to teplo, která na plocháči vznikne? Dal bych jí dál, ale sloupek i vrátka jsou už hotová, natřená a nechce se mi je ještě na dalších místech brousit. Při připojení na barvu asi oblouk nevznikne co? Děkuju.
Ak mate celokovove klieste, tak 15 cm je dostatocna velkost. Nejak rozumne to nabodujte a klieste prehadzujte na druhu stranu oproti tej, ked budete prave zvarat. Farbu zo stlpiku, samozrejme, v mieste zvaru ocistite. Plochac tiez vylestite na cisty kov, nech to ide od ruky. Pocitajte ale s tym, ze farba na stlpiku v okoli zvaru ohori, kludne 5-10 cm a budete to musiet prebrusit a natriet na trochu vacsej ploche.
Můžeš to udělat tak, jak říkáš, jen musíš dát pozor, abys co nejdříve při sváření "propojil" ten plocháč se sloupkem. Dokud se ti to nepovede, je ten sloupek "studený" a nic na něj nepřivaříš.
všude kam se připojuje zemění je povinnost dát také značku uzemění tzv. obrácený stromeček...
asi jsem to blbě pochopil..
A co přivařit delší plocháč a po navaření ho na potřebnou délku zkrátit flexou...dělali jsme to také tak, že jsme mokrým hadrem omotali svařovanou část v okolí sváru a párkrát hadr znova namočili; pokud omotáte i sloupek mokrým hadrem pod a nad svárem, nespálí vám to barvu ve velké ploše...stačí dát mokrý hadr cca 5cm od svaru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.