Nejste přihlášen/a.
Náhodou jsem našel návod,jak ohřát vodu v bazénu.
Viz zde :
Dobrý den, přijde mně to jako "opičárna", ale to je jen názor estéta . Litina přímý oheň vydrží, protože se používají i litinové rošty do kotlů a kamen. Ovšem, starý radiátor bude zřejmě natřený, tak se bude barva vypalovat a také se možná vypálí těsnění ve spoji jeho žeber (a poteče) - a nesmí se prudce ochladit, aby litina nepraskla. No, to už snad venku použít raději koupelnová kamna (Brutar). Zdravím!
Podle mne je to kravina vytvořená pro internet.
Ten výměník vypadá jako chladič z nějakého auta. Chladiče se dělají hliníkové a rozhodně nejsou určeny k tomu, aby pod nima někdo topil.
A na ohřev daného množství vody je potřebná určitá energie. To je učivo fyziky a toto pravidlo stále platí. Takže když vemeš kotel na tuhá paliva, vyčistíš ho od černých usazenin a připojíš to s oběhovým čerpadlem na hadice k bazénu, tak ti to taky ohřeje.
No..Na ohřev 10m3 vody (nevím jak velký máte bazén, jen odhaduji nějaký ten malý kruh) z 12stC na 25stC je potřeba energie 162kWh..Takže buď musíte dodávat po dobu 10h výkon 16kW, nebo po dobu 16h výkon 10kW. OK, potom bude voda ohřátá na 25stC...a začne samozřejmě chladnout..(tedy ona pochopitelně chladne i v době co ji ohříváte, ale to zanedbejme). Na té požadované teplotě ji tedy potom tímto způsobem budete udržovat jak?
Celé mi to tak nějak přijde jako nápad Pata a Mata.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.