Nejste přihlášen/a.
1x
Co to je za kotel? Elektrický? Já mám tu samou značku, elektrický kotel Protherm. Bary jsou tlak. Jsem ženská a taky jsem s tím měla problém. musíte odpustit vodu ze soustavy, až Vám klesne ručička na jeden a půl bar. Odpouštím ventilem pro odvzdušňování. Voda když se zahřívá, tak nabývá na objemu a bar-tlak stoupá. Vyfoťte celý kotel, ne jeho spodek. Já mám tento kotel.
1x
Na stránká výrobce jsem našel, že součástí kotle je expanzní nádoba o objemu 7litrů.
Já bych postupoval takto: nejprve bych uzavřel přívod vody na doplňování do topného okruhu - žlutá hadice a kulový kohout se žlutou páčkou.
Pak bych otevřením odvzdušňovacího ventilu upouštěl tlak v topení. Chytej vypuštěnou vodu do nějaké větší PETky.
Podle množství vody kterou z topení vypustíš se dá usuzovat kde je problém. Pokud vypustíš trochu vody a tlak rychle klesne, tak bych zavolal opraváře ať zkontroluje expanzní nádobu.
Kotel bych zatím nepouštěl.
doplněno 09.11.17 21:09:
Za tu žlutou trubku se omlouvám. Nedošlo mi, že je to plyn. Příště si odpověď lépe rozmyslím.
Ta žlutá hadice je přívod plynu.. Už tady chybí jen rada naříznout jí a čekat až pošťák zazvoní... Tlak vody je vysoký a stoupá - moc vody v systému nebo špatně nastavená expanzní nádoba = odpusit vodu (kudykoliv = dopouštění, odvzdušnění, vypouštěcí ventil, pojistný ventil, povolit šroubení atd.), zkontrolovat nastavení expanzky (stačí zjistit rozdíl tlaků za tepla/ za studena -malý rozdíl = expanzka v pořádku, velký rozdíl = malá nebo špatně nastavená expanzka). Nebo může i propouštět ventil dopouštění a voda se tlakuje z řadu... Pokud nestačí tenhle návod, tak zavolejte topenáře.
Děkuji za manuál. Již je problém vyřešen, sice sem musela zapojit celý barák, ale nejspíš někdo pootočil modrý ventil a nepřiznal se. Takže po hodinovém odpouštění vody z topení se dostaly bary do normálu a když jsem zase zapla topení, tak opět stoupaly o 106. Utáhla jsem všechny pačky, šrouby a ventily a opět odpouštěla vodu z topení. Bary se dostaly na normál, a pak už vše jelo v pořádku. Ufff, no myslela jsem, že to tam bouchne. Bary mi překročily číslo 4 přitom limit je 0,5- 1,5, voda všude. Nic pro ženskou totok :D
- Jaký zvolit tlak v topném systému
- Tlak v topení se zvyšuje
- Tlak v topném okruhu
- Ztráta vody v topném systému
- Tlak v kotli
- Netopí poslední radiator
- Tlak vody a tlak expanzní nádoby
- Při doplňování vody do topení voda vytekla
- Uzavřený okruh a kotel na uhlí
- Tlaky v topeni
- Tlak vody v kotli
- Dopuštění tlaku - kotel protherm panther
- Vibrace termohlavic
- Jak dopustit vodu do radiátoru?
- Stará karma - kolísání tlaku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.