Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Údržba nerezového nádobí

Od: pocket* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

uvažuju o koupi nerezového nádobí, nějaké té sady "13 dílů", jsou v cenách 4 - 6 tisíc kč. Zajímá mne jestli je můžu mýt standartním postupem (jarem), protože jsem slyšel o nějakém jiném postupu, kdy se na povrchu hrnců udržuje olejová vrstva. Bohužel netuším k čemu to je dobré nebo jestli to je vůbec potřeba. Dale bych se zeptal, jestli během vaření můžu v hrnci jídlo míchat normální nerezovou lžící - aby se při urputném vaření povrch nepoškrábal a neztratil své vlastnosti nepřilnavosti. Aktuálně vařím na smaltovaném nádobí a nezdá se mi že nerezová lžíce tomu prospívá.

Předem díky za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Mám nerezové nádobí už moc let , myje se běžně jarem a kupuji drátěnky na nerez ... mám ho stále pěkné jako nové. Nechápu proč mícháte nerezovou lžící. Při vaření se používají vařečky v jakékoli nádobí.Vůbec žádnou zvláštní údržbu nepotřebuje.

pocket*
hodnocení

Vařečky na míchání - to jsem chtěl vědět.

Používají se vařečky i při vaření rýže? Tam si to moc nedokážu představit. Jinak lžíce nebyla špatná - rovnou jsem s ní jídlo nandaval na talíř, jen že je krátká a má menší objem. Budu tedy používat vařečky.

Pořiďte si místo nerez lžíce na míchání lžíci dřevěnou - určitě si najdete "tu pravou".

Údržba nerezového nádobí
hahanaj*

Rýži nikdy nemíchám ,když ji připravuji. Ke koupi je náčiní Tefal moc fajn se s ním pracuje , dobře se myje , určitě si ho oblíbíte .Prodávají se sady nebo si koupíte co potřebujete jednotlivě.Pro představu zde... mh-domacipotreby.cz/...

111®
hodnocení

0x

nerezové nemusí fungovat na indukční desce, na otoje fakt nejlepší smaltované železo...aby jste si pak neřekla vyhozené peníze...

miso*
hodnocení

0x

Umyva sa standardne a bez problemov. Ked tam nieco pripalim, tak to vezmem cisticom na nerez a bordel odlestim na cisty kov.

Kupte si take hrnce, ktore maju nabodovane - prizvarane - usi a na sklenenej pokrievke je nanitovana rucka v tvare ucha. Vsetko, co je na srobky alebo je to plastove casom odpadne. Teplomery a podobne srandy len olamete. Ak mate plynovy sporak, tak plasove rucky sa mozu zacat trochu palit a smrdiet.

Ak budete mat sklenene pokrievky, mali by mat dookola kovovy kruzok cca 3-4 mm, aby mohla skondenzovana voda odkvapkavat nazad do hrnca. Napr. Tescoma a Tarrington House (Makro/Metro) ale zacali predavat aj pokrievky s vysokym kruzkom a integrovanym cednikom. Tie sa mi az neosvedcili. Prinos cedniku nie je az taky velky oproti tomu ako vela miesta to zabera v sufliku.

Casom povrch trochu doskriabete, ale to nevadi. Netreba byt utlocitny.

Davajte akurat pozor na prehriatie. Dno hrnca je zlozene z viacerych dielov a moze sa ciastocne odtrhnut spodna cast. Hrniec nepotecie ani sa nerozpadne, ale dokrivite mu dno. Pri vareni na plynovom sporaku to nevadi, na rovnej doske moze trochu tancovat.

Najlepsie hrnce pomer cena/vykon mavaju obcas v akcii v Globuse, ich znacka "Globus". Maju aj ine, lacnejsie, ale tie sa mi nepacili. Dovod ani znacku si uz nepamatam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]